REACCIONS POLÍTIQUES
Balears 14/01/2015

L'oposició de Cort apunta a la vinculació del PP amb els agents investigats

PSOE i MÉS exigeixen la dimissió del regidor Navarro, però assenyalen les responsabilitats en el cas per part d'Isern i Gijón

Lluís Planas
3 min
Álvaro Gijón i Mateu Isern, en una ple anterior a Cort. ISAAC BUJ

PalmaEls grups de l'oposició a l'Ajuntament de Palma exigeixen la dimissió immediata del regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, però apunten a les responsabilitats del batle Mateu Isern i el seu número dos a Cort, Álvaro Gijón, als quals reclamen explicacions pels casos de presumpta corrupció en la Policia Local pels quals ja han estat detinguts vuit agents i han estat imputats el mateix Navarro i el cap del cos policial, Joan Mut. Tant el PSOE com MÉS recorden que aquestes investigacions s'arrosseguen des de fa mesos sense que Isern i Gijón no hagin pres mesures per aturar el "descrèdit" de la Policia Local, i apunten a la vinculació del PP amb els agents investigats, perquè la majoria d'ells han estat promocionats sota el mandat dels populars.

"La gestió de la crisi ha estat nefasta i el pitjor ha estat la connivència política", ha afirmat el regidor socialista José Hila, "ja que els escàndols han esquitat la cúpula policial afavorida pel govern del PP". Sobre això, el portaveu en funcions del PSOE ha afegit que "els mateixos policies implicats al cas de la manipulació de les oposicions per col·locar agents afins al PP apareixen avui implicats en la trama de la Platja de Palma", i ha conclòs que "tots procedeixen d'una elit alimentada per Álvaro Gijón i José María Rodríguez". Sobre la mateixa qüestió ha incidit el portaveu de MÉS, Antoni Verger, qui ha dit que alguns dels agents implicats "són coneguts per la seva vinculació personal i política amb el PP de Palma".

L'oposició apunta a les responsabilitats sobre Gijón perquè és el tinent de batle responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana, delegada en el regidor Guillermo Navarro, però també perquè ell mateix va ser el responsable directe de la Policia Local durant el mandat de Catalina Cirer i perquè, com a secretari general del PP de Palma, li atribueixen la promoció de gent afí als populars dins el comandament policial. Aquesta qüestió esclatà a partir de la imputació del director general de Seguretat Ciutadana i dirigent del PP de Palma, Enrique Calvo, i de l'exintendent en cap de la Policia Local nomenat per Isern, Antoni Vera. Ambdós foren destituïts pel batle en aquell moment, el setembre de 2013.

Reiteren la petició per reprovar del batle

El portaveu de MÉS, Antoni Verger, ha exigit a Gijón que comparegui "per explicar si existeix vinculació entre els agents detinguts i el PP", més enllà de reclamar la dimissió de Navarro. Per part del PSOE s'ha reiterat això darrer, "per una qüestió de dignitat", i José Hila ha recordat que el seu grup exigeix la dimissió del regidor de Seguretat Ciutadana i la reprovació del batle d'ençà que esclatà el cas de la manipulació de les oposicions. Per això ha qüestionat la gestió feta pel Mateu Isern amb relació a la presumpta corrupció dins la Policia Local, perquè "de res no han servit les quatre comissions iniciades pel govern del PP per aclarir els fets; al contrari, les coses han anat a pitjor".

"La realitat és suficientment greu com perquè Gijón o el batle Isern compareguin per donar explicacions i prendre decisions contundents", hi ha insistit, per part seva, Verger, que com els socialistes ha considerat "totalment injusta la mala imatge" de l'Ajuntament de Palma i la Policia Local amb relació a aquests fets "perquè la gran majoria d'agents fan feina de manera rigorosa i professional". "No hi ha dret que la mala praxi d'uns pocs estigui embrutant el bon nom de la Policia Local", ha afegit el portaveu ecosobiranista, "i no hi ha dret que els responsables polítics del PP hagin contribuït i provocat en part aquesta situació de descrèdit".

stats