MERCAT LABORAL
Balears 12/09/2016

L'ocupació del mes de juliol a Palma se situa a nivells de 2008

El batle de Palma, José Hila, ha destacat que s'ha de continuar treballant perquè encara queden més de 22.000 persones aturades a Ciutat

Ara Balears
1 min
Hila i Adrover durant la roda de premsa celebrada a Cort.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha assegurat aquest dilluns que la ciutat ha de "crear més ocupació i millorar els salaris i les condicions laborals de les persones que ja treballen, en col·laboració amb el sector privat".

Hila ha apuntat, durant la presentació de les dades d'afiliació a l'atur de juliol i agost al costat de la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, que tenir uns treballadors millor pagats es tradueix en la reactivació del consum intern.

Aquestes dades permeten ser optimistes, ja que Palma va registrar 221.375 afiliats al juliol, 3.615 més (1,7%) que al juny i 13.345 més que el mateix mes de 2015 (6,4%). El motiu d'aquest optimisme: la xifra de persones afiliades a la Seguretat Social s'ha situat en el nivell del juliol de 2008 (225.0441 afiliats).

En opinió del batle, el repte és continuar creant treball perquè encara queden més 22.000 persones aturades, segons indica en una nota de premsa el Consistori palmesà.

"S'estan aconseguint dades importants, però hem de crear més ocupació i millorar els salaris i les condicions laborals de les persones que ja treballen, en col·laboració amb el sector privat", ha precisat.

L'atur d'agost va caure 22.083 persones, xifra que suposa un 15,8% menys que el mateix mes de l'any anterior.

Per part seva, Adrover ha ressaltat que "l'increment continuat de l'ocupació i la constant caiguda de l'atur són molt positius per als empresaris i treballadors de Ciutat".

Ha analitzat que "les dades d'afiliació acumulen 2 anys i 10 mesos d'augment consecutiu de l'ocupació en termes interanuals i s'han aconseguit xifres similars a les de 2008", mentre que "l'atur continua descendint de manera imparable des de fa ja exactament 3 anys i 11 mesos".

stats