El Consell de Mallorca permetrà el lloguer turístic fins a seixanta dies a algunes zones del litoral

La zonificació serà un mapa "provisional" fins que s'aprovi el Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT)

El Consell de Mallorca ha anunciat aquest dematí que permetrà inicialment el lloguer turístic en habitatges unifamiliars i  plurifamiliares  (pisos) durant 60 dies a l'any en els nuclis de litoral i interior qualificats com "saturats" i que són  Palmanova Magaluf , Santa  Ponça  i  Peguera .

Aquesta és una de les decisions que s'ha avançat en la presentació de la zonificació "provisional" realitzada pel Consell de Mallorca fins que aprovi el Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics ( PIAT)  que s'està elaborant. 

El Govern balear va aprovar l'any passat la llei del lloguer turístic de Balears i una moratòria d'un any, vigent fins al proper 1 d'agost, perquè els consells insulars i l'Ajuntament de Palma determinessin en quines zones es poden llogar a turistes habitatges de qualsevol tipus.

Fins que aquesta zonificació s'aprovi de manera definitiva, només es podran llogar aquells habitatges que ja comptin amb llicències. 

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, han estat els encarregats de presentar aquest divendres al matí el mapa de la zonificació turística. Els tres representants han posat l'èmfasi en la "protecció del dret a l'habitatge" i el bon ús de les infraestructures i els recursos naturals.