El lloguer turístic genera 283 milions d'euros anuals als pobles de la Serra

Segons Foro Vacacional, un 3.500 habitatges es lloguen als municipis de muntanya

El lloguer turístic genera als pobles de la Serra de Tramuntana 283 milions d'euros a l'any, segons Foro Vacacional, una plataforma que vol professionalitzar l'activitat dirigida per l'expresident d'Aptur, Juan Estarellas. Dels 40.700 habitatges que hi ha als 17 municipis de la Serra, segons les seves dades n'hi ha 3.500, és a dir, un 9,5% que es dediquen al lloguer turístic.

Els ingressos calculats per Foro Vacacional s'extreuen a partir de les dades de Booking, Airbnb i Homeaway (i on s'inclouen tant els habitatges que tenen llicència com els que no). Segons aquesta informació, els immobles tenen una ocupació mitjana del 52% i espai per a quatre persones. S'hi realitzen estades de 5,6 dies i cada persona gasta per estada uns 620 euros.

"Els pobles de la Serra s'estan beneficiant d'aquesta activitat perquè observam una demanda i una oferta creixent", ha explicat aquest divendres Estarellas. "Trobam un client que vol tenir una experiència com si fos un local", ha dit, "que vol estar a un lloc segur, sentir-se protegit i independent".

Per aquest motiu, el CEO de Foro Vacacional considera que "les famílies que lloguen casa seva o una segona residència s'han de poder professionalitzar per oferir més qualitat". En aquest sentit, considera que la modificació que té previst fer el Govern de la Llei turística és "un suïcidi polític" i una "prohibició encoberta" del lloguer vacacional.

Joan Carles Verd, el president de la FELIB, ha assegurat per part seva que els municipis comparteixen "la idea que cal més professionalització" i ha reivindicat el valor d'un "model que pot ser molt bo per a la societat" perquè "és una manera de redistribuir riquesa", però que "requereix una regulació".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF