Publicitat
Publicitat

El llampec que aplegà l’exvocalista de Mecano

L’operació Llampec, iniciada per la Fiscalia Anticorrupció i l’Advocacia de l’Estat el 2007, destapà una trama milionària d’evasió fiscal massiva i molts d’altres delictes que fou ordida pel despatx d’advocats Feliu amb els seus clients.

El llampec aplegà les actuacions delictives no tan sols dels advocats (els quals ja han estat condemnats en diverses causes), sinó també de les persones que utilitzaven els seus sistemes per beneficiar-se’n. Entre les causes més destacades figura la de les dobles i triples vendes de solars de Cala Llamp.

Entre aquests clients que caigueren en l’operació hi havia l’exvocalista de Mecano Ana Torroja, que finalment, després de quasi quatre anys de veure’s implicada en l’escàndol, ha acabat acceptant que va ocultar guanys a Hisenda. Durant la investigació d’aquest cas (la peça separada Ñ), Torroja es negà declarar les dues vegades que fou citada pel jutge instructor i ahir just ho va fer per acceptar l’acord assolit amb les acusacions.

En el judici d’ahir també estaven acusats inicialment dos dels membres del despatx Feliu que assessoraven la cantant fiscalment, però tant el ministeri fiscal com l’Aadvocacia de l’ Estat retiraren l’acusació.

El cas Llampec ha originat judicis en els quals han estat condemnats advocats del despatx Feliu, clients i testaferros utilitzats en els fraus comesos. En la majoria dels casos, els acusats han cercat conformitats i han tornat bona part dels doblers defraudats. De fet, aquest cas és un dels que ha permès recuperar més doblers, per ara més de 20 milions d’euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF