PREVENCIÓ
Balears 10/05/2016

L'IMAS formarà 1.000 treballadors perquè sàpiguen actuar en cas d'emergència

La Conselleria presenta el nou Pla de prevenció que beneficiarà més de 3.400 persones

Y.tarramera
1 min
Aquest dimarts s'ha presentat el nou Pla de Prevenció i Emergències

PalmaTindrà una durada de tres anys i es durà a terme als diferents centres d'atenció de la institució insular. El nou Pla de prevenció i formació en emergències de l'Institut d'Afers Socials (IMAS) inclou la formació de més de 1.000 treballadors dels centres que donen servei a la gent gran i els menors i que representen més de 3.400 usuaris. L'objectiu és, segons ha explicat aquest dimarts el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, "millorar la coordinació i la identificació dels elements de risc i les eines de resposta en cas d'emergència".

Juntament amb ell ha treballat la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut d'Afers Socials, Margalida Puigserver, que s'ha felicitat per tenir per primera vegada un pla adreçat "especificament" als centres on s'ofereix atenció directa tant a persones majors –residències, llars o centres de dia– com a menors, com ara els centres residencials. En total, afectarà 12 centres de gent gran –quatre residències, tres centres de dia i cinc llars socioculturals– i també cinc centres de menors, dos de primera acollida i tres llars.

Els tècnics de Bombers de Mallorca seran els encarregats de dur a terme les diferents actuacions d'assessorament tècnic en emergències i simulacres d'evacuació, que consisteixen en reunions de coordinació amb els equips de directius de cada centre, presentacions del pla d'autoprotecció, simulacres d'evacuació, cursos de formació pràctica i teòrica al personal de l'IMAS sobre la teoria del foc, la utilització dels extintors en conats d'incendi i pràctiques d'extinció amb foc real.

stats