INFRAESTRUCTURES
Balears 08/02/2017

L'Hospital General rebrà tres milions d'euros per a reformes i obrirà més consultes externes

UGT denuncia que el personal és insuficient per atendre els pacients

Montse Terrasa
2 min
Armengol i càrrecs de l'IB-Salut, durant la visita.

PalmaL'IB-Salut ha presentat aquest dimecres el pla de la renovació parcial de l'Hospital General, dotat amb tres milions d'euros i que permetrà obrir més consultes externes. Durant la roda de premsa, representants del sindicat UGT han reclamat que es reforci el personal per garantir una millor atenció sociosanitària als pacients.

La renovació del General, que té més de cinc segles d'història, es farà al llarg d'enguany i del 2018 i preveu reparacions en la xarxa elèctrica i en els ascensors, la neteja de canonades pluvials, la rehabilitació de façanes, la reparació de bigues i estructures de fusta en diferents àrees hospitalàries, entre d'altres.

Una de les zones de pacients.

També es preveu la reforma de la unitat de convalescència de la planta B, amb una partida superior al milió d'euros, per enguany, i en el 2018, la renovació de la unitat de convalescència de la planta C.

Un altre milió i mig es destinarà a la reconversió de l'àrea quirúrgica i urgències en desús per fer-hi consultes externes.

Mentre es facin les obres, els pacients es traslladaran a una altra planta, encara que des de l'IB-Salut han admès que hi haurà "molèsties".

Reforç de personal i geriatres

Durant la presentació de totes aquestes actuacions, dos representants d'UGT han reclamat que es tinguin en compte els agents socials a l'hora d'emprendre millores al centre i han qualificat d'insuficients els treballadors de l'hospital.

Humitats a l'entrada de l'hospital.

Davant les crítiques, el director general de l'IB-Salut, Juli Fuster, ha reconegut que hi ha necessitats i que hi ha pocs geriatres, "però això no vol dir que atenguem malament la cronicitat". Fuster ha recordat que s'ha ampliat la plantilla al voltant d'un 9% en els dos darrers anys.

Fuster ha afegit que està prevista la contractació de més geriatres, però aquest reforç serà en realitat d'un especialista més, ara n'hi ha tres, que es destinarà a Manacor, segons ha explicat Angélica Miguélez, subdirectora d'Atenció a la Cronicitat.

Miguélez ha recordat que l'atenció a la cronicitat no es limita a gent gran, sinó que el ventall de pacients és més ampli i que els metges dels centres sociosanitaris disposen d'una especialització adequada.

Visita institucional

La presentació d'aquesta inversió ha inclòs l'assistència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha agraït la feina del personal de l'hospital. "Som conscients que hi ha dificultats estructurals en aquest edifici", ha comentat.

Per part seva, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha afirmat que el General "té valor imprescindible dins l'estratègia d'atenció a la cronicitat".

Després de la roda de premsa, s'ha fet una visita per l'hospital. Banys no adaptats a persones amb mobilitat reduïda i fora de les habitacions, humitats a les parets i mobiliari antic són els elements que a primera vista necessiten una renovació.

stats