TURISME
Balears 16/01/2017

L'hivern a Menorca com a atractiu turístic

Institucions i sector turístic participen a Fitur amb l'objectiu d'atreure turistes a través del patrimoni, la gastronomia i l'esport

Iván Martin
1 min
La gerent d'ASHOME, Azucena Jiménez. / GEMMA ANDREU

CiutadellaEl sector turístic menorquí ultima els preparatius per desembarcar a Madrid en una nova edició de la Fira Internacional de Turisme, la Fitur. Enguany hi ha un objectiu comú entre l'Administració i l'Associació d'Hotelers de l'illa, un repte que implicaria potenciar l'oferta els mesos d'hivern.

La gerent d'Ashome, Azucena Giménez, és conscient que, "a diferència d'altres anys, institucions i sector privat tenim un objectiu comú: facilitar que arribin els turistes els mesos d'hivern. En aquest sentit, treballam per explicar que a Menorca estam oberts tot l'any i que també es pot gaudir de l'illa més enllà de l'estiu".

Però les intencions de la delegació menorquina coincideixen amb les d'altres destinacions que són competència de l'illa. Giménez té clar que "la competència entre destinacions és ferotge. La gent se sorprendria a l'hora de veure les estratègies que se segueixen per captar l'interès dels clients potencials. Cada edició de Fitur és més complexa".

La Fira Internacional del Turisme reuneix tot un sector que cerca el seu nínxol de mercat. Menorca s'ha regenerat els darrers anys per intentar definir una proposta alternativa.

Les premisses amb les quals es viatja a Madrid són evidents: reforçar el patrimoni cultural, la gastronomia i el turisme esportiu. I és que la candidatura de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco és un atractiu que pot arrossegar un públic específic. El mateix succeeix amb l'aposta gastronòmica i la riquesa d'una alimentació mediterrània, però elaborada i amb productes de primer nivell.

Per acabar, convé destacar el turisme actiu. Passar uns dies per practicar esport a Menorca s'ha convertit en un reclam idoni per incentivar l'arribada de visitants fora de temporada.

stats