CAS CURSACH
Balears 15/06/2017

L'extreballador de Tito's confirma les seves acusacions contra els directors de la discoteca

Alcohol, drogues, serveis de prostitució gratuïts i constants humiliacions a les dones que els realitzaven foren alguns dels elements del relat d'aquest testimoni

Anna Schnabel
2 min
Tito’s és una de les discoteques més emblemàtiques del Marítim i propietat del conglomerat empresarial de Tolo Cursach.

PalmaUn extreballador de la discoteca Tito's ha confirmat aquest dijous la seva versió davant Manuel Penalva, el jutge instructor del cas de la Policia Local i el fiscal d'Anticorrupció, Miguel Ángel Subirán. Aquest home, testimoni protegit de la causa, va comparèixer voluntàriament a la Policia arran de la detenció, durant el març d'enguany, de Tolo Cursach, propietari de la discoteca i un dels màxims beneficiaris de l'entramat corrupte del cas.

Aquesta persona va treballar pel Grup Cursach Ocio entre el 2004 i el 2009, sota les ordres d'Arturo Segade, excap de Relacions Públiques del local, i Jaume Lladó, director de l'establiment, que també fou detingut en el marc de la mateixa causa. Tal com ja va explicar, aquest dijous ha confirmat que un grup de policies locals i membres de la Patrulla Verda accedien a la zona VIP i gaudien de tota mena de favors –alcohol, drogues i sexe gratuït– tan sols exhibint la seva placa policial.

La declaració d'aquest testimoni coincideix, en bona mesura, amb la declaració d'altres persones que han comparegut davant el jutge al llarg de l'extensa fase de la investigació del cas. Ell mateix va advertir que algunes d'aquestes dones es negaven a consumir i a mantenir relacions amb els policies, si bé en ocasions aquests abocaven a les seves copes algunes substàncies perquè tornassin "més afectuoses" amb els agents, igual que ho feien Lladó i Segade. Aquesta situació va repetir-se, assegurà el testimoni, any rere any.

Aquestes dones també haurien estat sotmeses a tota mena d'humiliacions. Recordà, durant la seva declaració del març, expressions dels directius dirigides a elles tals com "Tens pits? Doncs o els ensenyes o te'n vas al carrer". Segons el mateix relat, totes les que es negaven a obeir les ordres d'aquests eren automàticament acomiadades. Tanmateix, assegurà que sabia per elles que mai varen tornar a trobar feina a l'illa, motiu pel qual varen haver de partir-ne.

Així mateix, l'home va declarar que durant dues de les temporades en les quals va treballar a la discoteca no fou donat d'alta a la Seguretat Social, malgrat haver firmat un contracte laboral. Amb tot, explicà que el 2009, quan va concloure la seva feina per al Grup Cursach, va haver d'anar-se'n de l'illa a causa d'impagaments i d'altres problemes que va tenir amb la direcció de Tito's.

stats