EDUCACIÓ: CONFLICTE A LES AULES
Balears 28/06/2014

L’exgerent de l’Ibisec ja és director de Sineu

L’IES Binissalem té també des d’ahir una nova directora, després que ningú del centre no s’hi presentàs

Mercè Pinya
3 min

PalmaEl degoteig de dimissions en els equips directius d’instituts per mostrar el seu rebuig a la imposició del TIL ja estan deixant veure els seus efectes. Els primers nomenaments de substituts s’han produït i la incertesa plana damunt molts dels claustres d’aquests centres, que rebutgen els nous càrrecs o, com a mínim, els veuen amb recel.

L’IES Sineu té des d’ahir nou director: es tracta de Pere Mas, qui va ser gerent de l’Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec) durant la present legislatura, quan Rafel Bosch era conseller d’Educació. Mas no ha tingut el suport de cap docent del claustre de professors i, per això, haurà de formar equip directiu amb professors que actualment no formen part del centre. Des de l’Assemblea de Docents de l’IES Sineu temen que siguin docents sense gaire experiència.

El malestar entre el professorat del centre és “molt greu” i s’interpreta el nomenament de Mas com una “maniobra de la Conselleria d’Educació per controlar els centres més díscols”, deia ahir un portaveu de l’Assemblea de Docents del centre. De fet, el de Sineu ha estat un dels instituts més significats contra el TIL i a favor del català com a llengua vehicular. El desembre passat dimití l’equip directiu i també renunciaren al càrrec els caps de departament.

Una de les primeres incògnites que preocupen els professors a hores d’ara és què passarà amb el projecte de Tractament Integrat de Llengües que el claustre de professors rebutjà aquest dijous per àmplia majoria i per segona vegada. Aquesta qüestió queda ara en mans del nou director, que procedeix de l’IES Manacor. Els docents temen que la nova direcció acabi imposant el TIL que el claustre de professors ha rebutjat en dues votacions.

Igualment, l’organització del centre per al curs que ve a aquestes altures és una altra de les preocupacions. “Organitzar un institut amb 1.000 alumnes és molt complicat i a hore d’ara encara no hi ha res planificat”, apuntaren des de l’Assemblea.

El 18 de desembre passat, l’equip directiu del centre va dimitir en bloc perquè no estava d’acord amb la política educativa del Govern. Pere Mas ja es presentà aleshores com a aspirant, i també una altra professora. Però el comitè de selecció no avalà cap de les dues candidatures i la plaça va quedar vacant durant la resta de curs.

El perfil i trajectòria de Pere Mas, gerent de l’empresa pública que s’encarregà de retirar els llaços quadribarrats als centres durant la campanya d’Enllaçats per la llengua, preocupa els docents.

Binissalem té nova directora

L’IES Binissalem rebé ahir dematí una telefonada de la Conselleria d’Educació informant que la nova directora designada es presentaria al director en funcions, Gabriel Fiol. A primera hora, el centre havia realitzat un claustre de professors i no n’havien estat informats. Fiol presentà la dimissió el novembre, després que el claustre va tombar la PGA, que incloïa el TIL.

La nova directora procedeix d’un altre centre, ja que a l’IES Binissalem no hi havia hagut cap candidatura per formar equip directiu. De moment es desconeix qui formarà part de l’equip directiu ni si ho farà personal de l’IES o no. La directora va visitar ahir a migdia el que ja és l’exdirector.

La incertesa sobre com es resoldrà el nou projecte TIL també plana sobre el centre. El claustre l’ha votat una vegada i es rebutjà, també el rebutjaren els pares i mares en el referèndum que es convocà al centre. Qui era director en funcions va convocar el consell escolar del centre per informar-lo d’aquestes circumstàncies. Ara queda en mans de la nova directora saber com resol aquesta qüestió.

stats