Balears 11/05/2016

L'executiva de MÉS intenta convèncer la militància de continuar explorant la coalició amb Podem

Es preveu estudiar alternatives avui mateix en cas d'acordar-se el trencament de les negociacions

Jaume Vinyas
1 min
L'executiva de MÉS ja va rebutjar, dissabte passat, la proposta de Podem

PalmaL'executiva de MÉS per Mallorca encara té ganes de continuar explorant fórmules per assolir una coalició amb Podem amb vista a les eleccions del 26-J. Aquest és el missatge, almanco, que traslladaran a l'assemblea que es du a terme aquest capvespre a Palma. Els dirigents del partit volen copsar els ànims de la militància, si bé són conscients que aquests estan caldejats.

En tot cas, es descarta la presència de membres de Podem tal com s'havia anunciat aquest dematí en la tertúlia radiofònica del programa 'Al dia' d'IB3 Ràdio. Des de la formació ecosobiranista, consideren que la proposta que ha fet, en directe, la diputada Margalida Capellà ha estat informal i, fins i tot, pronunciada amb un caire irònic. La portaveu parlamentària, Laura Camargo, l'ha acceptada de manera immediata, però posteriorment l'executiva ho ha rebutjat. Camargo ha dit a l'ARA Balears que estava disposada a esperar fins al darrer minut per si s'ho repensaven, però els membres de MÉS ho tenen clar: l'assemblea no seria l'espai adequat i, a més, consideren que la darrera oferta de Podem no difereix gaire de la que es va rebutjar dissabte. Els membres de l'executiva consideren que són capaços d'explicar l'oferta per si mateixos i, tanmateix, diuen, ja ha estat publicada als mitjans de comunicació.

En cas que les bases es neguin a continuar negociant amb Podem, l'executiva preveu tractar avui mateix alternatives que permetin presentar algun tipus de coalició. La data límit és dimarts.

stats