SANITAT
Balears 25/01/2017

L'estat dels hospitals General, Psiquiàtric i Verge de la Salut són un perill, segons CCOO

El sindicat denuncia la "nul·la" inversió en el manteniment i l'abandonament d'aquests centres sociosanitaris

Montse Terrasa
1 min
L'Hospital General espera des de fa dos mesos que arreglin un ascensor.

PalmaCCOO denuncia que l'abandonament dels hospitals General, Psiquiàtric i Verge de la Salut suposa un perill per a treballadors i pacients.

El sindicat reitera que aquesta situació es dona des de fa anys i que ho han posat en coneixement de la gerència del Sector de Ponent, de l'IB-Salut i d'Inspecció de Treball.

CCOO denuncia que hi ha "edificis en mal estat declarats en ruïna que no han estat demolits, fet que posa en risc treballadors i usuaris que passegen pel recinte de l'hospital Psiquiàtric", escales contraincendi deteriorades, dipòsits d'aigua tapats amb amiant i sistemes antipànic que no ofereixen garantia de funcionament.

A més a més, CCOO recorda que el funcionament d'aquests centres es veu afectat per avaries d'ascensors, com el del General, que obliga a traslladar els cadàvers, pacients i aliments per la terrassa i que encara no s'ha arreglat, llits antics, banys que no s'han adaptat per a pacients sense mobilitat...

A pesar de les denúncies reiterades, informa CCOO, "el manteniment és totalment inapreciable i la inversió és nul·la".

El sindicat demana una inversió constant i el manteniment d'aquests centres sociosanitaris "que no poden, en cap concepte, caure en l'abandó".

stats