Balears 02/08/2013

L'equip directiu d'un institut d'Andratx també dimiteix en bloc

La direcció de l'institut Baltasar Porcel s'afegeix així a l'onada de destitucions i dimissions que s'està vivint a les escoles de les Illes

A. Z. / J.s
2 min

Palma.L'equip directiu de l'institut Baltasar Porcel, d'Andratx, també ha dimitit en bloc. S'afegeixen així a l'onada de destitucions i dimissions que s'està vivint a les escoles de les Illes en les darreres 48 hores, segons apunten fons sindicals.

Concretament, l'equip directiu, encapçalat per Manuel Moyà, presentà la dimissió el 19 de juliol passat, després d'haver rebut les ordres de la Conselleria d'Educació per adaptar el projecte educatiu de 2013-2014 al TIL. Moyà confirmà ahir la seva dimissió, que la Direcció General de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans ja té sobre la taula.

Sembla que no serà ni la darrera ni la primera, ja que dimecres es conegué la dimissió de l'equip directiu de l'IES Berenguer d'Anoia, a Inca. El fins ara director del centre, Pere Morell, al·lega que no pot presentar a la Conselleria "un projecte educatiu que modifica l'anterior aprovat i que rep el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre".

Morell explica que la Comissió de coordinació pedagògica va redactar un esborrany que rebé el suport de les famílies i del claustre del centre i finalment fou aprovat per les 2/3 parts dels membres que formen el consell escolar.

Aquest és un dels grans problemes de molts instituts i escoles de les Balears, que han intentat adaptar els projectes educatius i lingüístics dels centres que dirigeixen a les exigències que els imposen de la Conselleria. Així s'han afegit més hores d'anglès i castellà, en detriment de les matèries impartides en llengua catalana, però els consells escolars no han aprovat la modificació.

Per això, des dels equips directius de diversos centres han constatat que "els centres on els consells escolars es neguen a aprovar els projectes lingüístics no són una minoria". De fet, molts dels professors consultats coincideixen a solidaritzar-se amb els equips directius dels seus centres que "es troben en una situació molt difícil perquè des de la Conselleria els obliguen a aprovar projectes educatius sense rebre el suport del consell escolar".

stats