Balears 06/10/2016

L'EMT transporta 1,1 milions més de passatgers que el 2015

La temporada turística d'enguany ha fet créixer el nombre de viatgers, tot i que l'increment s'ha notat en totes les línies. Entre juny i setembre s'ha augmentat en 500.000 usuaris

Martí Gelabert
2 min
Les aglomeracions han obligat Cort a delimitar l’accés a l’autobús de l’aeroport per evitar situacions conflictives.

PalmaL'EMT està en ple procés de recuperació. Pel batle de Palma, José Hila, els objectius són "aturar la decadència, assentar les bases i començar a créixer". Tant Hila com el regidor de l'àrea de Mobilitat, Joan Ferrer, han celebrat les fites aconseguides durant la legislatura. En concret, aquest dijous han presentat, acompanyats del gerent del l'EMT, Mateu Marcús, les xifres de passatgers que hi ha hagut entre el gener i el setembre d'aquest 2016. L'empresa municipal ha transportat 30,9 milions de persones, 1,1 milions més que el mateix període de 2015.

Ferrer ha assegurat que el balanç "és molt positiu" i que "demostra que s'està fent feina i que la ciutat s'està despertant d'un període de recessió econòmica". El gran nombre de turistes que han visitat Palma ha ajudat al fet que es doni aquesta pujada. Ara bé, Ferrer ha volgut destacar que també hi ha hagut "increments notables" en línies que no són tan turístiques, com la L33, la L29, la L14 i la L30, que, per exemple, ha augmentat en 17.000 passatgers. Ara bé, Marcús a puntualitzat que durant la temporada d'estiu, de juny a setembre, s'ha incrementat 500.000 usuaris, la meitat del total.

Millores necessàries

"S'estan complint tots els horaris, serveis, rendiments i funcionalitat", ha recordat Ferrer. A més, ha celebrat que s'ha incrementat en un 4,35% el nombre d'usuaris de la targeta ciutadana i que el 80% dels veïns de Palma disposen d'ella. Per part seva, Hila ha posat en valor "l'aposta" per la mobilitat sostenible: "La feim amb convenciment, però hauria de ser una obligació governi qui governi".

Hila ha recordat que enguany s'han tornat a contractar 51 xòfers i que s'ha obert un borsí d'un centenar de places per cobrir les noves que puguin anar sorgint. "Hi ha un llistat interminable de qüestions sense resoldre", ha advertit Ferrer, assegurant que quan va arribar a l'àrea no es va trobar "cap avanç". No obstant això, ha assegurat que s'està treballant per renovar la flota, ampliar la gratuïtat del servei, progressivament, fins als 16 anys, entre d'altres.

stats