TRIBUNALS
Balears 06/09/2016

Un testimoni confirma presumptes irregularitats entorn de la reforma de la seu del PP de Palma

L'empresari Antonio Pinal, que va fer les obres a l'edifici, cobrà 600.000 euros en metàl·lic

Agnès Antich
1 min
La seu del PP de Palma es troba al carrer Palau Reial.

PalmaEl titular del Jutjat d'instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha pres declaració a dues persones citades com a testimonis de la peça separada número 28 del cas Palma Arena. El jutge instructor en aquest capítol de la macrocausa judicial intenta esclarir els fets al voltant del presumpte finançament irregular del Partit Popular balear.

Una de les persones que ha declarat aquest dimarts com a testimoni ha corroborat el que ja declarà en dependències policials, que el seu pare, un empresari que ja és mort, va treure 600.000 euros d'una sucursal bancària per entregar-los al constructor Antonio Pinal el juliol del 2004. Pinal ha estat assenyalat per testimonis de la causa per haver pagat presumptament la reforma de la seu del PP de Palma aquell mateix any, època en la qual Jaume Matas era president del Govern balear.

Segons fonts jurídiques, sembla ser que els 600.000 no haurien estat mai retornats i que haurien servit per pagar la reforma de la seu del PP de Palma. Es tractaria, doncs, d'una operació en negre, fins i tot d'una possible simulació de contracte.

D'altra banda, l'empresari Pinal, propietari de l'entitat Bruesa, es va acollir al seu dret de no declarar quan fou citat pel jutge l'hivern passat. Polítics del PP com Rodrigo de Santos asseguraren davant l'instructor de la causa que Pinal pagà la reforma de la seu del PP a canvi de contractacions públiques. D'acord amb un informe de l'Agència Tributària, dues entitats de l'empresari van rebre 27,2 milions d'euros entre el 2004 i el 2007 a través de contractes públics, quan Matas era el president del Govern autonòmic.

stats