Balears 24/04/2016

L'Assemblea de Docents reclama el 30% de les millores de finançament per a Educació

La duplicació del límit de dèficit anunciat per Montoro estira els docents a demanar al Govern un compromís que van adquirir per suspendre la vaga

M.g.
1 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimecres durant l'entrevista amb l'ARA Balears. MARGA MONER

PalmaL'Assemblea de Docents va arribar desembre passat, 'in extremis', a un acord amb el Govern balear en què adquiria el compromís que les millores de finançament que es produeixin al llarg de 2016 reverteixin en la política educativa. En concret, es reclama la distribució a Educació d'un 30% del total. Ara, amb motiu de la duplicació del límit del dèficit que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat a les comunitats autònomes després d'un frec a frec directe, els docents recorden al Govern el compromís adoptat.

L'Assemblea de Docents va votar suspendre la vaga prevista per dimarts 15 del mateix mes gràcies a aquest acord. Les prioritats que es van marcar llavors van ser de destinar l'increment pressupostari -que estimen en uns 30 milions d'euros- a l'abaixada de ràtios, l'increment del professorat d'atenció a la diversitat i orientació i a la millora de les infraestructures educatives.

La vaga històrica se'n va, però queda la lluita

stats