Balears 10/05/2016

L'Assemblea de Docents pressiona el Govern perquè incrementi el pressupost en educació

Reclamen el 30% de l'augment de la inversió que pactaren amb la Conselleria de Martí March a finals de 2015

Martí Gelabert
2 min
L'Assemblea de docents entrega la petició de reunió amb el conseller d'Educació, Martí March

PalmaL'Assemblea de Docents exigeix una reunió amb el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, per tractar el compromís del Govern pel que fa a la distribució del 30% de l'increment dels pressupostos a Educació. Aquest matí, un grup en representació de l'Assemblea s'ha dirigit al Registre de la Conselleria per presentar la petició de reunió amb el conseller March.

Segons critiquen els docents, des del 15 de desembre de 2015 quan es va aconseguir aquest acord, esperen que el Govern s'assegui a parlar amb ells. L'Assemblea demanà al conseller obrir un procés de negociació sobre l'acord pressupostari, però aquesta petició, critica el col·lectiu, "mai no va ser atesa". Els docents han decidit pressionar el Govern balear arran de l'anunci del doblament del límit de dèficit permès a les comunitats autònomes. En aquest sentit, Balears podria gastar 100 milions d'euros més que no figuren al pressupost. L'Assemblea de Docents en demana la tercera part per complir amb el compromís del Govern, uns 30 milions d'euros.

L'Assemblea de Docents reclama el 30% de les millores de finançament per educació En declaracions a la premsa, la representant aquest dimarts del col·lectiu, Jero Bonnín, ha recordat que l'Assemblea va decidir suspendre la vaga el 14 de desembre arran de les intencions d'augmentar el pressupost. Segons Bonnín, les línies prioritàries són la baixada de ràtios, l'increment del professorat d'atenció a la diversitat i orientació, la millora de les infraestructures educatives i l'avanç d'alguna de les mesures de recuperació de les condicions sociolaborals del professorat. Aquests són els punts que la Conselleria també creu adient tractar, segons signa en el seu compromís.

stats