Balears 24/02/2016

El comitè de vaga de l'Assemblea de Docents es dissol

L'organisme ha coordinat els Docents en aquests dos anys i mig de vaga

Efe
2 min
Els docents han decidit desconvocar la vaga

PalmaLa vaga indefinida dels docents de les Balears, que va començar el 16 de setembre de 2013, ha quedat desconvocada a les 8 hores d'aquest dimecres de manera efectiva, tal com ja va acordar dies enrere l'Assemblea de Docents.

El comitè de vaga, organisme que ha coordinat l'Assemblea de Docents en aquests dos anys i mig, ha quedat dissolt, segons ha informat en un comunicat. "La desconvocatòria de la vaga indefinida segur que representarà un canvi en el protagonisme i l'acció de l'Assemblea de Docents", destaca.

A més, insisteix que la "vaga no es desconvoca amb un acord satisfactori amb la Conselleria d'Educació, sinó per un canvi de context que converteix la vaga que teníem convocada en un instrument no útil en aquest moment concret".

"S'obre un canvi de cicle. Des del comitè de vaga pensam que cal saber construir de manera que l'Assemblea de Docents segueixi sent una eina útil per a les aspiracions de millora del nostre treball i del sistema educatiu. Per això, creiem que l'obertura d'aquest nou cicle ha de conjugar reflexió serena amb presa de decisions efectiva", afegeix.

Amb aquest nou cicle, considera l'Assemblea, "cal renéixer lluny d'interessos particulars, des del bé comú", perquè "el moviment assembleari ha representat un abans i un després en la dignificació i la participació de mestres i professors".

Defensa que la vaga indefinida ha tingut els seus fruits i va tenir sentit fins i tot "per qui la va voler instrumentalitzar en benefici propi i després, de la nit al dia, la va criticar sense que s'hagués mogut cap assumpte important". Els mestres vam mantenir "les mateixes reivindicacions del principi. Ells i elles es van posar en evidència tots sols", recalca.

Critica que en aquest temps, se'ls han "venut" mecanismes de participació democràtica que "no són tan participatius ni democràtics". "Darrerament ho heu vist tots vosaltres amb l'incompliment de programes electorals en matèria pressupostària, amb qüestionables consultes en línia de les quals ningú coneix els resultats, en l'absència de procés participatiu de l'estavellat decret de llengües", continuen els docents.

Finalment l'Assemblea ha agraït a tots els que han participat i han donat suport en qualsevol dels períodes del conflicte educatiu que es va iniciar en rebuig a les polítiques educatives del Govern del PP, especialment, pel Decret de tractament integrat de llengües (TIL), i que aquest dimecres conclou amb la desconvocatòria de la vaga indefinida.

stats