Balears 18/07/2015

L'Assemblea de Docents considera "desencertades" les primeres accions d'Educació i es mostra "perplexa" davant la posició del conseller

Consideren que la resolució de Martí March sobre l'adopció de mesures provisionals que afecten els horaris lectius setmanals "és del tot insuficient" per pal·liar al màxim els efectes negatius que la LOMQE tindrà en l'ensenyament secundari i batxillerat

Ara Balears
2 min
Els portaveus de l'Assemblea de Docents, Guillem Barceló i Iñaki Aicart, durant l'entrevista del documental

PalmaDes del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents insisteixen a qualificar de "desencertada" l'activitat del conseller d'Educació del nou Govern. En aquest sentit, consideren que la resolució de Martí March sobre l'adopció de mesures provisionals que afecten els horaris lectius setmanals "és del tot insuficient" per pal·liar al màxim els efectes negatius que la LOMQE tindrà en l'ensenyament secundari i batxillerat l'any que ve. A hores d'ara, denuncien, "és l'única acció que s'ha anunciat amb vista al setembre".

Tot i que l'Assemblea de Docents admet que aquesta decisió "flexibilitza" les tres hores de lliure disposició i pot donar opció a "millorar l'organització horària" per donar entrada a les matèries més perjudicades, no veu que aquesta resolució "garanteixi" el manteniment d'hores lectives d'aquestes assignatures ni el manteniment del professorat tant fix com interí, "perquè no assegura la generalització de la protecció de les assignatures artístiques a tots els centres públics i concertats".

A més, i amb relació a la mateixa resolució, per l'Assemblea de Docents hi ha diverses qüestions que cal continuar plantejant: "per què no es va publicar la resolució en el primer o segon consell de govern tal com se'ns havia anunciat? Per què havent-hi hagut una mesa sectorial just el dia abans, dia 15, no es va dur la resolució a la mesa i es va esperar a dia 16 per publicar-la? Per què es varen enviar instruccions als centres per aprovar les distribucions horàries el dilluns dia 13 sense abans haver enviat la resolució esmentada?", es demanen.

Així les coses, l'Assemblea considera que aquesta resolució emesa dia 16 de juliol tindrà "pocs efectes" sobre l'organització dels centres públics i concertats amb vista a setembre, ja que, a parer seu, "no hi ha marge perquè els centres amb distribucions horàries ja aprovades es tornin a reunir per replantejar-les i, tan sols es donen 6 dies per als centres que no les tenen, facin tot el procés per aprovar-les".

Per tant, consideren que és una resolució "pobra i poc ambiciosa" a l'hora de minimitzar la LOMQE i que ha sortit "tard". A més, denuncien, "tindrà una baixa o nul·la incidència a l'hora d'aturar-ne els efectes".

Perplexitat per la posició davant la vaga indefinida

Finalment, l'Assemblea de Docents també ha volgut aprofitar per fer notar la seva "perplexitat" per diferents declaracions del conseller Martí March sobre l'Assemblea de Docents i la vaga indefinida. "Sense qüestionar la llibertat d'expressió de ningú, volem expressar que una persona en la seva posició, tenint pendent una negociació amb nosaltres, hauria de demostrar més responsabilitat política", diuen. "Tractar de desqualificar-nos en entrevistes no fa bé a ningú i tampoc posar paraules que no hem dit en boca nostra", recorden.

A més, adverteixen, "declarar-se en contra de la vaga indefinida tot i que els tres partits que fan costat al govern li han donat suport és inaudit". "No sabem quin objectiu té amb tot això, però si el seu objectiu és crear un clima de negociació va ben errat", sentencien.

L'Assemblea de Docents diu que ha posat de relleu moltes vegades "que els gestos i les maneres són tan importants com el fons". "Pensam que si aquesta Conselleria hagués partit escoltant tots els actors de la comunitat educativa, ens hauríem estalviat algunes de les desavinences que ja s'han posat de relleu", asseguren.

stats