Balears 27/10/2017

L'ASM clama per una Mallorca independent i federada amb Catalunya

L'entitat sobiranista felicita el poble català i els seus representants

Ara Balears
1 min
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca vol expressar el seu desig de caminar cap a la independència de Mallorca

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha expressat, mitjançant un comunicat, la felicitació a tot el poble català i els seus representants "per la seva lluita i determinació i per fer efectiva la Declaració d'Independència". L'entitat sobiranista ha afirmat que "la impossibilitat d’avançar en cap acord en la via del diàleg amb els successius governs espanyols, des que el Tribunal Constitucional espanyol va tombar l’Estatut de Catalunya, ha provocat que el Principat de Catalunya no tingués altra alternativa que la independència".

L'entitat afirma que "la permanència dins l'Estat, amb tots els consegüents moviments de centralització de poder econòmic, polític i financer a Madrid, posava en perill real la supervivència de l’economia i la societat catalanes". Des de l'ASM exigeixen a la comunitat internacional "que compleixi amb la seva obligació de vetllar per la pau, la democràcia i el compliment dels Drets Humans".

En darrera instància, l'entitat vol expressar el desig "de caminar cap a la independència de la nostra illa". "L'única via per aconseguir-ho és esdevenir de manera democràtica i pacífica una república independent, federada amb la resta d'Illes, el Principat de Catalunya i el País Valencià", han afegit.

stats