Podem celebra l'arxivament del 'cas Maicas' i es planteja denunciar Seijas

La formació dels cercles reclama més de 7.000 euros a la diputada no adscrita

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma ha arxivat definitivament la causa oberta contra Podem arran de la denúncia que l'exdiputada Montse Seijas va interposar pel suposat ús irregular de la seva firma electrònica en iniciar-se el procés d'expulsió del partit. Ho ha anunciat Podem en un comunicat, en què celebra que “ la justícia ens ha donat la raó” i assenyala que estudia, ara, denunciar Seijas per “acusació i denúncia falsa” i per reclamar-li els “més de 7.000 euros” que, asseguren, la diputada no adscrita els deu per “incompliment de la política de limitació salarial” quan era diputada.

La formació havia atribuït, des d'un primer moment, la retirada de dues preguntes de Seijas a la Comissió de Salut a un “error humà”. Seijas mai no va acceptar les explicacions del partit i va tirar endavant la denúncia. Segons la formació, l'exdiputada va assenyalar la diputada Marta Maicas com a autora d'un delicte de falsificació de documents davant el jutge. L'eivissenca fou imputada com a conseqüència de la seva declaració, justament quan el seu nom sonava com un dels favorits per ser nomenat president del Parlament.

El comunicat destaca que la interlocutòria d’arxivament confirma les explicacions donades per Podem i diu que en cap moment es va cometre un delicte, remarcant que Seijas "mai no va desautoritzar l’ús de la seva signatura i que va interposar la denúncia tot i saber-ne les explicacions de Podem i la retirada de l’escrit que adjuntava la seva signatura”. En aquest sentit, destaquen que el Parlament va remetre un informe al jutjat (a petició de l'advocat de Seijas) que va ser “contundent i definitiu” per tal que el jutge decidís arxivar la causa.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF