Balears 11/05/2016

L'APIB demana al Govern la creació d'Educació Mediàtica als centres

L'Associació de Periodistes de les Illes Balears s'ha reunit amb el conseller Martí March per tractar d'impulsar aquesta assignatura

Ara Balears
1 min
Els membres de l'APIB reunits amb el conseller Martí March

PalmaL'Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) ha proposat a la Conselleria d'Educació la introducció de l'assignatura Educació Mediàtica a col·legis i instituts. El conseller, segons informa l'APIB en un comunicat, ha reconegut la importància de la matèria i s'ha mostrat disposat a treballar amb l'associació per potenciar-la.

Tant la Unesco com la Unió Europea i el govern espanyol han impulsat iniciatives en aquesta direcció. En un article científic publicat el 1997, el conseller Martí March, catedràtic en Pedagogia Social de la UIB, afirmà que els mitjans de comunicació de masses són un "espai d'educació" i que "resulta necessari" que s'incorporin "a l'escola i al conjunt del sistema educatiu".

El motiu que impulsa l'associació a reclamar aquesta assignatura és que els menors passen cada cop més temps davant els mitjans de comunicació. Per tant, creuen necessari formar els menors en el seu enteniment i el seu ús.

stats