Balears 28/03/2017

L'APB presenta el model del varador del port de Palma a una delegació menorquina

L'objectiu és que el sector nàutic menorquí implanti al port de Maó aquest model que funciona a Ciutat

Ara Balears
2 min
Visita a les instal·lacions del varador que l'empresa Servicios  Técnicos Portuarios gestiona al port de Palma.

PalmaUna delegació de batles i del Consell insular menorquins han visitat les instal·lacions del varador que l'empresa Serveis Tècnics Portuaris (STP) gestiona al port de Palma. La visita ha estat organitzada per l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) amb l'objectiu de "mostrar que el sector nàutic menorquí pot implantar al port de Maó un model de serveis de reparació i manteniment d'embarcacions" que ja funciona a Palma, segons apunta l'APB en una nota de premsa.

"Apostar per aquesta activitat industrial constitueix un dels compromisos adquirits en el Pla d'acció del port de Maó", que impulsa l'APB al costat dels ajuntaments de Maó i es Castell. Pel president de l'APB, Joan Gual de Torrella, aquest model de gestió "permet la competitivitat i la concurrència de les empreses", a més de possibilitar "donar sortida laboral a un mercat local cada vegada més gran".

Per part seva, el conseller delegat de STP, José María Campuzano, ha apuntat que una de les claus de l'èxit d'aquesta empresa "és que es tracta d'un model obert en què 500 empreses censades i homologades poden oferir els seus serveis als armadors competint entre elles", la qual cosa "es tradueix en un major rendiment i qualitat del treball", segons assenyala el comunicat.

A la visita, hi ha assistit la batlessa de Maó, Conxa Juanola, qui creu que, "salvant les distàncies" de dimensions, aquesta aposta podria contribuir que el port de Maó torni a tenir l'activitat que un dia va tenir i que respecti el medi ambient, un tema "molt important per nosaltres", ha destacat Juanola. També hi han acudit el batle del Castell, Lluís Camps; la consellera insular d'Ordenació Territorial i Turística de Menorca, Susana Mora; el president de l'Associació menorquina d'empreses nàutiques, Justo Saura; el director del Centre de la Mar, José Maria Cardona, i el president i el director del GOB, Jaume Obrador i Miquel Camps, respectivament.

Per part del Govern, hi ha estat present el conseller de Treball, Iago Negueruela, qui ha recordat que l'Executiu "aposta per una implantació de la Formació Professional dual amb l'estreta col·laboració de les empreses" i que el primer sector en què s'apostarà per aquest tipus d'estudis, orientat als joves, "serà el nàutic".

Els ports que gestiona l'APB són líders en els serveis de reparació i manteniment d'embarcacions a la Mediterrània occidental, segons apunta el comunitat. Disposa de 145.000 m2 de zona portuària destinats a aquesta activitat, la meitat al port de Palma. Poden donar serveis integrals, moderns i de primera qualitat a embarcacions de fins a 120 metres d'eslora. Es calcula que el sector dona feina a 2.300 professionals qualificats i multilingües, i que genera un impacte econòmic de 452 milions d'euros a l'any.

stats