Balears 13/06/2017

L’Ajuntament de Vila comença a redactar el projecte de baixa exigència del Gorg

Costarà 100.000 euros, que pagarà el Consell Insular, i se'n mancomunarà el manteniment entre els cinc municipis

Armando Tur
2 min
Ruiz i Torres signen el conveni al Consell d'Eivissa

EivissaEl Consell d’Eivissa i l’Ajuntament de Vila han signat aquest dimarts matí el conveni pel qual el Consistori traurà a concurs la redacció del projecte de centre de baixa exigència del Gorg per un valor màxim de 100.000 euros. La idea és que aquesta primera passa s’acabi al llarg de 2017 perquè l’adjudicació i l’inici de les obres sigui durant l’any 2018. “Volem acurçar els terminis al màxim possible perquè és una instal·lació que necessitam com el menjar”, ha explicat l’alcalde de Vila, Rafel Ruiz, en una signatura en la qual també hi eren presents el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, la consellera de Benestar d’Eivissa, Lydia Jurado, i el regidor de Benestar de Vila, Joan Ribas.

D’aquest nou edifici se’n sap poc fins que no estigui redactat el projecte, però tal com ha avançat Ruiz, ocuparà una parcel·la de 3.495 metres quadrats i tindrà cabuda per a 39 persones, onze de les quals ouparan només places d’emergència. A més, el centre disposarà de Centre de Dia, bugaderia, sales de reunió, sales de personal i dormitoris per als treballadors. L’alcalde ha remarcat que amb aquest projecte se segueix “la tendència arreu del món” de “separar usos”, i diu que aquesta construcció “complementarà el futur Centre d’Acollida Municipal” que, no sense polèmica, es projecta al barri del Palmer de Vila, a l’antiga caserna de la Policia Local.

Per la seva banda, el president del Consell ha volgut destacar que es torni a posar en marxa un projecte iniciat fa dues legislatures “i que el PP havia tingut tancat dins un calaix, com tantes persones que necessiten ajuda”. Torres ha remarcat que aquesta instal·lació neix d’un acord “unànime” de la mesa d’exclusió social.

L’encomana de redacció i construcció a l’Ajuntament de Vila va ser un dels pactes assolits al Consell d’Alcaldes l'11 de gener. S’estima que el Consell invertirà uns dos milions d’euros en aquest centre i que després seran els ajuntaments els que es faran càrrec del manteniment. El percentatge que invertirà cada consistori també es pactà a la trobada de màxims edils de fa cinc mesos.

stats