Balears 04/12/2017

L'Ajuntament de Maó presenta un pressupost per al 2018 de 36,6 milions d'euros

El Consistori invertirà més de 14 milions i mig d'euros en projectes socials, educatius i mediambientals, a més d'aconseguir rebaixar l'endeutament en un 23,7%

Iván Martín
1 min
Els responsables de l'equip de govern durant la presentació dels pressupostos.

MaóL'equip de govern de l'Ajuntament de Maó ha presentat avui un pressupost de 36,6 milions d'euros per al 2008, cosa que representa un 2,4% més respecte al del present exercici. Les prioritats del Consistori són l'atenció social, la reactivació econòmica i les inversions. Precisament, és aquest darrer capítol el que centra tota l'atenció, ja que l'Ajuntament aposta per projectes de caràcter social, infraestructures educatives, assistencials, d'habitatge i millorar els recursos hídrics.

El tercer any de legislatura és el més important que afronta l'equip de govern de Maó. Hi ha projectes damunt la taula que haurien de convertir-se en realitat durant el 2018. Així, cal remarcar les iniciatives que podran executar-se juntament amb el suport d'altres administracions com el Consell Insular o el Govern balear. L'ascensor que unirà el port de Maó amb el nucli antic, la planta desnitrificadora, l'Escola d'Adults, l'antic hospital Verge del Toro, la nova seu del Conservatori de Música de Menorca, la nova residència per a gent gran en els quarters de Santiago, les obres a l'IES Joan Ramis i Ramis i els nous habitatges de l'IBAVI tenen reservada una partida econòmica per reforçar l'acció de govern en diferents àmbits.

En total són 14,5 milions d'euros per a inversions, el 40,5% del pressupost. La pressió fiscal serà la mateixa perquè no es preveu una pujada d'impostos. D'altra banda, el regidor d'Hisenda, Jordi Tutzó, ha destacat la reducció de l'endeutament fins al 23,7%: "Continuam mantenint nivells molt baixos, amb un endeutament màxim previst d'uns 7,8 milions d'euros a finals del 2018 en relació amb els ingressos corrents. Creim que s'ha fet una molt bona feina en aquest sentit i estam molt allunyats del límit màxim legal del 110%".

stats