Balears 03/02/2017

L'Ajuntament d'Alaior tramita en 3 dies una llicència per a la batlessa

Junts per Lô deixa entreveure un presumpte tracte de favor en la llicència que el Consistori va donar per a la construcció d'un xalet a una societat vinculada a Coia Sugrañes

Iván Martin
2 min
La batlessa d'Alaior, Coia Sugrañes.

AlaiorL'acció de govern de l'Ajuntament d'Alaior genera dubtes a l'oposició. Junts per Lô analitzarà el registre d'entrada de sol·licituds de llicències d'obres per comprovar si la petició d'autorització per part de la societat que afecta la batlessa, Coia Sugrañes, ha passat per damunt d'altres entrades amb anterioritat. La portaveu de Junts per Lô, Maria Camps, explica que "nosaltres continuarem estirant del fil. Farem un buidatge del registre d'entrada. Si es confirmàs que la petició de la batlessa ha rebut un tracte excepcional, parlaríem d'un cas diferent".

Segons afirma Maria Camps, "el 9 de maig la societat Pons-Sugrañes presentà la sol·licitud d'obra. L'endemà, l'Ajuntament va emetre l'informe tècnic i jurídic. El 12 de maig es va convocar de manera extraordinària la junta de govern per atorgar la llicència. Només sis dies abans de l'anul·lació del Pla General d'Ordenació Urbana de l'any 2009, que impedia que en aquella parcel·la es pogués construir un xalet amb piscina".

A més a més, Camps comenta que, "després d'analitzar el procés de llicències d'obres durant tot l'any 2016, el cas sorprèn perquè la llicència que més temps ha trigat a ser informada inicialment pel tècnic ha esperat 201 dies i la mitjana és de 81 dies. Pel que fa als informes jurídics, el màxim és de 318 dies i 117 de mitjana. Si les estadístiques serveixen per a alguna cosa, és per visualitzar el que és habitual i allò excepcional".

Junts per Lô ha presentat un recurs contra la denegació de l'expedient i critica la falta de transparència. En aquest sentit, Maria Camps diu que, "si la batlessa no té res a amagar, que ens deixi consultar l'expedient. La seva actitud no és coherent amb el que predica".

Sugrañes acusa l'oposició de difamar i manipular

Per la seva banda, la batlessa d'Alaior s'ha defensat de les acusacions. En primer lloc, Coia Sugrañes assegura que està "decebuda amb aquesta manera de fer política. Quan no tenen res, opten per fer atacs personals i difamar". Segons la batlessa, tot va començar "arran d'un particular que es va presentar amb un projecte i els informes tècnics van ser desfavorables. Ens va dir que aniria a l'oposició a denunciar el seu cas. Després de dos anys, Junts per Lô va demanar-me una reunió a la qual vaig accedir. Curiosament, l'única preocupació era que donàssim la llicència a aquest particular. Com a batlessa, atenc tothom i sempre intent donar solucions".

La també diputada del Partit Popular ho té clar, "això no és fer política. No és l'única llicència que va sortir el mateix dia. L'Ajuntament d'Alaior és el més transparent de tot Menorca. Des de casa poden consultar tot tipus d'informació. Li vam denegar l'expedient perquè van passar les 24 hores que marca el termini per poder sol·licitar aquest document després de la celebració de la comissió de govern".

Per tot plegat, Coia Sugrañes adverteix a l'oposició que "no em deixaré amenaçar per ningú i el que haurien de fer és deixar de manipular. Creuen que cometria alguna irregularitat sabent que en qualsevol moment puc tenir un problema? Fins aquí he arribat".

stats