Balears 16/08/2017

L'Ajuntament de Calvià prohibirà l'exposició de begudes alcohòliques a les terrasses dels comerços

Es tracta d'una mesura per posar fi al turisme de borratxera

Ara Balears
2 min
L'objectiu del consistori és regular el turisme de 'borratxera'

PalmaAquest dijous, 17 d'agost, entra en vigor la modificació de l'Ordenança d'estètica exterior, que no permetrà l'exposició d'alcohol a les terrasses dels comerços ni les màquines tipus 'kickboxing' al municipi de Calvià. D'aquesta manera, quedarà prohibida l'exposició de begudes alcohòliques a terrasses públiques i privades d'ús públic, com també a aparadors, mostradors o palets.

A partir del 31 de desembre (tal com es va acceptar a través d'al·legacions) els locals comercials estaran obligats, a més, a separar, a l'interior, les begudes alcohòliques de la resta d'articles, de manera que puguin ser tancades o ocultades fora de l'horari de venda al públic, és a dir, de les 12 de la nit a les 8 del matí, tal com preveu l'Ordenança municipal de foment de la convivència. A més, s'haurà de disposar de cartells a l'interior en els quals s'informi els clients de l'horari durant el qual està permesa la venda d'aquest tipus de begudes.

Així mateix, està prohibida la instal·lació de màquines recreatives de força, tipus 'boxer', 'kicker', kickboxer', 'arm wrestler', martell i anàlogues a les terrasses públiques i en les terrasses privades d'ús públic dels establiments. Només podran mantenir-se les màquines que tinguin llicència fins al 31 de desembre.

La modificació de l'Ordenança d'estètica exterior és una mesura més de les que engega l'Ajuntament de Calvià per posar fre al turisme d'excessos i borratxera.

En aquest sentit, a més de l'inici de tancament de locals que es dediquen a la prostitució, entre d'altres, l'Ajuntament ha demanat al Govern mesures com la regulació del tot inclòs als hotels, perquè se n'exclogui l'alcohol, o la prohibició als locals d'oci d'ofertes com el '2x1', 'happy hours' o barres lliures, a través de la modificació de normativa sanitària, en la línia en què es restringeixi el consum de tabac.

stats