Balears 03/05/2017

Es posa en marxa l'Aerotib, el servei d'autobusos que unirà l'aeroport de Palma amb diversos municipis

Les diferents línies del servei començaran a rodar de manera escalonada

Ara Balears
1 min
El primer usuari ha rebut un bitllet commemoratiu

PalmaAquest dimecres s'ha inaugurat l'Aerotib, el servei d'autobusos interurbans que connectarà per primera vegada de manera directa l'aeroport de Son Sant Joan amb diversos municipis de l'illa: Inca, Manacor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Alcúdia, Son Caliu, Portocristo, Montuïri i Vilafranca.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha assegurat que "es fa una passa endavant per continuar treballant i oferint un servei públic de màxima qualitat i accessible a tothom, tant per a residents com per a turistes".

El servei està integrat a la xarxa de transport del TIB a Mallorca, per la qual cosa els usuaris habituals podran emprar-hi la targeta Intermodal i els abonaments T20 i T40. El preu del bitllet senzill depèn de la destinació i oscil·la entre els cinc i els dotze euros.

Es preveu que uns 330.000 usuaris facin servir aquestes noves línies durant la temporada d'estiu. Les primeres a posar-se en marxa han estat les que van a Peguera i Magaluf i les que uneixen Son Sant Joan amb Can Picafort, Platja de Muro i Alcúdia. L'1 de juny començarà el servei cap a Cala Bona i Cala Millor i dia 15 del mateix mes està previst que comenci a rodar la línia que va cap a Cala d'Or i l'Arenal de Llucmajor.

Marc Pons ha afirmat que l'Aerotib "és un servei que respon a una demanda creixent dels turistes, que, cada vegada més, organitzen els viatges per internet", a més d'un servei que beneficiarà "tant els residents i treballadors de l'aeroport com els turistes".

stats