Balears 01/02/2017

Maicas declara que el presumpte ús irregular de la firma de Seijas es deu a un error

L'advocada demanarà al magistrat que s'arxivi el cas perquè "no té més recorregut"

Anna Schnabel
2 min
Maicas declara que el presumpte ús irregular de la firma de Seijas es deu a un error

PalmaEl serial judicial de Podem continua en marxa. Aquest dimecres dematí Marta Maicas ha declarat davant el jutge d'Instrucció número 2 de Palma que el presumpte ús irregular de la firma de la diputada Montse Seijas es deu a un error tècnic per part de l'administrativa de Podem, qui també ha prestat declaració.

Aina Díaz, l'advocada defensora, ha indicat que aquest horabaixa demanarà al magistrat que "s'arxivi la causa" perquè han pogut "acreditar fàcilment que tot ha estat una errada tècnica" i considera que "no té més recorregut". Igualment, ha remarcat que la formació morada ja va reconèixer l'error administratiu, que mai no va haver-hi "cap voluntarietat de falsificar un document" i que tan aviat com el partit "va tenir coneixement de l'errada administrativa, es va retirar".

Si bé Seijas va denunciar que algú de la formació morada va pretendre compondre un document amb la seva firma sense el seu permís, Díaz ha volgut deixar clar que "ningú no ha redactat un document en nom de Montse Seijas, ningú no ha adjuntat la seva firma" i que tot es tracta d'una errada tècnica "perquè l'aplicació del Parlament no preveu què fer amb la situació dels diputats que estan en suspensió cautelar i que no poden actuar en nom del grup".

Així mateix, es dóna la circumstància que Maicas és també una de les candidates amb més suports per substituir Huertas a la presidència del Parlament i, per aquest motiu, segons Díaz, el que cal és estudiar "per què Seijas va demanar expressament que es cridàs Maicas a declarar" com a investigada "en unes dates en què s'estan escollint els candidats a la mesa del Parlament".

stats