Balears 05/12/2016

Podem veu en l'actuació de Seijas infraccions "greus" i "molt greus" del seu codi ètic

Conclou que la diputada va voler posar els òrgans del partit al servei d'interessos privats

C. Buades
2 min
La diputada de Podem, Montse Seijas, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaL'expulsió de Montse Seijas com a membre de Podem aquest dilluns es produeix després que la comissió de garanties consideràs que la diputada va cometre dues infraccions del codi ètic, una de greu i una de molt greu, i va voler posar els òrgans del partit al servei d'interessos privats.

Més informació: Podem expulsa Huertas, Seijas i Bachiller

En el document que la comissió ha fet arribar a Seijas, i al qual ha tingut accés l'ARA Balears, la comissió l'acusa "d'expressar amb total claredat" que el motiu "principal i definitiu" per votar en contra dels pressupostos del 2017 era la "no renovació del conveni Daniel Bachiller" (gràcies al qual el Govern finançava el laboratori del científic).

Des de Podem afirmen que la diputada hauria votat de manera "independent i al marge de qualsevol decisió de l'òrgan". Sobre aquesta qüestió, l'escrit recorda que "no es parla de la discutible legitimitat del seu vot com a membre del Consell Ciutadà Autonòmic, sinó de la manifestació de votar 'no' (...) desatenent la voluntat dels òrgans i dels inscrits".

És per aquest motiu que la comissió defineix com a molt greu la infracció, ja que, afirmen a l'escrit, la diferència es troba entre "ignorar els acords i directrius adoptats pel (...) Consell Ciutadà" i "atemptar contra la lliure decisió dels seus òrgans de decisió", fet que els condicionaria i "deixaria el partit davant la difícil alternativa d'obeir els seus desitjos o iniciar un procediment disciplinari políticament complex".

Seijas, per la seva banda, ja ha anunciat que recorrerà aquesta decisió i denuncia que s'està intentant llevar "l'atenció de les relacions empresarials de Jarabo i IB3". La diputada ha afirmat que se sent "decebuda, amb ràbia i impotència", i ha assegurat que "més d'una persona a les Balears s'hauria de rentar la boca abans d'esmentar Podem".

stats