Balears 27/04/2017

La justicia denega el reingrés cautelar de Seijas a Podem

La diputada no adscrita ja ha anunciat que recorrerà la decisió

Jaume Vinyas
2 min
El Jutjat de Primera Instància número 7 de Palma ha acollit la vista de mesures cautelars sobre la petició de Seijas de reingressar al partit morat.

PalmaEl Jutjat de Primera Instància número 7 de Palma ha denegat el reingrés de Montse Seijas a Podem. La diputada menorquina havia fet la petició com a mesura cautelar mentre es resol el conflicte que manté amb la formació dels cercles per la seva expulsió. En la interlocutòria, la jutgessa assenyala que "sense prejutjar el fons de l'assumpte", "resulta palmari que la mesura que es pretén suposaria avançar un possible veredicte estimatori de la demanda".

Seijas ja ha assenyalat que recorrerà la decisió i s'ha mostrat en desacord amb la decisió, que no reconeix l'anomenat 'periculum in mora', concepte jurídic que es refereix al risc de no adoptar una decisió quan es sol·licita. En aquest sentit, la interlocutòria assenyala que Seijas pot esperar mentre la justícia decideix si la formació l'ha de readmetre o no.

La diputada no adscrita considera, per la seva banda, que la demanda podria arribar fins al Tribunal Suprem i que, per tant, podria allargar-se durant anys. Per tant, considera necessari que se li permeti, de manera cautelar, el reingrés a Podem, circumstància que li permetria participar en la vida política del partit, especialment, ha destacat, el cercle de la formació a Ciutadella. "No incloc aquí el desgast personal i psicològic que ocasiona tot aquest procés a mi mateixa i en el meu entorn proper, especialment quan sé que sóc innocent", ha assenyalat. En aquest sentit, ha assegurat que "hi ha sentències i jurisprudència que recullen aquestes situacions en la direcció que estic defensant i plantejaré el meu recurs en aquest sentit".

Seijas ha considerat "positiu", en canvi, que la interlocutòria reconegui que la demanda aprecia "aparença de bon dret".

stats