El Consell de Formentera guanya un torcebraç legal a l'Estat

La Delegació del govern havia presentat un recurs contenciós administratiu contra una decisió aprovada fa gairebé 3 anys

22 d’agost de 2014. La Comissió de Govern del Consell de Formentera aprova realitzar un concurs oposició per proveir amb nou places de funcionari la Policia Local de la menor de les Pitiüses. Una acció que no va agradar gaire a la Delegació del govern de l’Estat que, emparant-se en la llei Montoro, hi va presentar un recurs contenciós administratiu, el qual fou desestimat pel jutjat número 1 de Palma el setembre de 2016.

Aquesta decisió va ser recorreguda per la Delegació del govern fins al 28 de febrer de 2017, quan varen ser anul·lades i es va demanar l’execució provisional de la sentència. Ara, emperò, el Consell celebra que l’administració de justícia hagi emès una interlocutòria que accepta els arguments del Consell de Formentera i s'oposa a la sol·licitud realitzada el 30 de maig, per l'Advocacia de l'Estat, del Partit Popular, per fer executar la sentència número 87/2017, de 28 de febrer, que anul·lava el nomenament de nou policies locals a Formentera.

La interlocutòria de la jutgessa Núria Ramos exposa que, "en una ponderació d'interessos , entenc que han de prevaler els apuntats pel Consell Insular de Formentera, que no només els al·lega, sinó que els acredita documentalment". Per part seva, de la Delegació del govern de l'Estat descriu que "no ha apuntat cap perjudici derivat de la manca d'execució de la sentència". La jutgessa també ha condemnat l'Advocacia de l'Estat a pagar-ne les costes.

El conseller d'Hisenda de Formentera, Bartomeu Escandell, ha lamentat la “hipocresia del Partit Popular", que als plens es queixa dels pocs efectius de la Policia, però "utilitzen totes les eines possibles per posar traves al seu desplegament", com les denúncies de la Delegació del govern de l'Estat, a la creació de places fixes.

Escandell diu que "el fet que el 2017 demanin que Formentera anul·li nou places fixes, alhora que  l'Estat convoca 5.197 places noves per a Policia Nacional i Guàrdia Civil, és un acte d'hipocresia i d'irresponsabilitat cap a la seguretat de Formentera".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF