Balears 09/07/2015

La justícia obliga el Govern a oferir l'assignatura de religió a Batxillerat

En una interlocutòria el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) limita la suspensió cautelar de l'ordre que fixa el currículum als dos articles referits a aquesta assignatura

Ara Balears
1 min
Aules buides al CEIP Diputació de Barcelona, en les primeres hores de la vaga d'ensenyament. / XAVIER BERTRAL

PalmaLa Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha dictat una interlocutòria en la qual acorda que el Govern ha de restituir de manera immediata l'oferta obligatòria i elecció voluntària per part dels alumnes de l'assignatura de religió en el primer curs de Batxillerat mentre es tramita el procediment instat davant aquesta Sala per la Diòcesi i el Bisbat de Mallorca, que qüestiona la regulació d'aquesta matèria.

La interlocutòria es dicta en la peça separada de mesures cautelars, referida a aquesta peça principal. La Sala acorda mantenir la suspensió cautelar de dos articles del Decret 35/2015, que estableix el currículum de Batxillerat a Balears, en concret els articles 10 i 11, que regulen que l'assignatura de religió queda exclosa de l'oferta religiosa dels centres educatius. Aixeca la suspensió de la resta del decret impugnat pel Bisbat. La Sala acorda que la restitució de l'oferta de religió ha de donar-se a conèixer i ha d'atorgar-se un termini extraordinari per triar, si així ho decideixen els alumnes, aquesta assignatura.

stats