Publicitat
Publicitat

El jurat no vol cap bnefici per a Matas

Els veredictes del jurat, una vegada que han recollit la culpabilitat de l'acusat, inclouen dues preguntes sobre si els membres del tribunal popular estarien o no a favor que la persona condemnada, en aquest cas l'expresident Jaume Matas, pugui obtenir algun benefici. Aquí, el jurat del cas també s'ha mostrat inflexible.

Per unanimitat, els nou membres del jurat manifestaren ahir la seva oposició que a Matas se li pogués atorgar l'indult o la suspensió de la condemna.

Ara, d'aquí a uns dies, el magistrat president d'aquest tribunal del jurat, Juan Jiménez, serà l'encarregat de dictar la sentència. Serà el magistrat qui fixarà la pena que correspon a Matas com a autor d'un delicte de suborn passiu, perquè el tribunal popular l'ha declarat "culpable d'haver admès un regal o una donació oferida en consideració a la seva condició de president del Govern".

L'advocat de Matas, Miquel Arbona, avançà ahir la presentació del recurs en tenir la sentència, recurs que resol el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Arbona, durant el seu informe final, tot i dirigir-se al jurat, ja va introduir nombrosos aspectes tècnics amb vista a l'eventual recurs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF