TRIBUNALS

Declarada culpable una exregidora de Ciutadella per haver fet desaparèixer un expedient disciplinari

El jurat popular ha dictat un veredicte de culpabilitat per unanimitat

El tribunal del jurat de l'Audiència Provincial ha dictat aquest dimecres un veredicte de culpabilitat per unanimitat contra Antònia Salord, qui va ser tinent de batle de Ciutadella, acusada d'un delicte d'infidelitat en la tinença de documents i de la violació de secrets per haver  fet desaparèixer presumptament un expedient disciplinari d'un policia municipal amb la intenció d'afavorir-lo.

En la vista oral iniciada aquesta setmana, Salord ho va negar tot i va declarar que es tractava d'un cas de persecució política per part d' Unió des Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM) per "haver trencat la coalició de govern". 

El jurat s'ha mostrat favorable a la suspensió de la condemna i no favorable a l'indult. Una vegada emès el veredicte, la Fiscalia ha sol·licitat una pena de dos anys de presó i no s'ha oposat a la suspensió de la condemna.

L'acusació popular, per la seva banda, ha demanat una pena de tres anys de presó i multa de 18 mesos a raó de 30 euros diaris i s'ha oposat a la suspensió de la condemna. La defensa n'ha sol·licitat la pena mínima més la suspensió de la condemna.

La magistrada dictarà la sentència durant els propers dies.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF