Balears 20/02/2017

Constituïda la nova junta de govern de la Reial Acadèmia de Jurisprudència balear

La presa de possessió ha anat acompanyada del lliurament del XIV Premi Luis Pascual González

Anna Schnabel
2 min
Membres de la Real Acadèmia de Jurisprudència de les Illes Balears, amb Eugenia Garcías.

PalmaAquest dilluns horabaixa ha tingut lloc la presa de possessió de la nova junta de govern de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears (RAJLIB).

El ritual jurídic, que ha tingut lloc al Col·legi d'Advocats de Palma, s'ha iniciat amb unes paraules del qui ha pres possessió de la presidència de l'òrgan, Gabriel Garcías Planas, doctor en dret, advocat especialitzat en dret penal i professor titular de la UIB. Durant el seu parlament, ha fet un repàs de la trajectòria de l'entitat i ha demanat l'aproximació de l'acadèmia a la societat balear amb la voluntat de treballar perquè aquesta "arribi a la gent".

La RAJLIB ha quedat constituïda, així, per Pilar Ferrer Vanrell; Pere A. Aguiló Monjo, nou vicepresident de la RAJLIB; Miguel Ángel Jerez, ara secretari segon de la mesa del Parlament; Carlos Gómez Martínez, nou secretari de l'organisme, i Gabriel Garcías Planas, qui a partir d'avui presidirà l'entitat.

XIV Premi Luis Pascual González

L'acte ha conclòs amb l'entrega del catorzè premi Luis Pascual González, que ha estat entregat a Eugènia Garcías de España per la seva obra El projecte de modificació de la compilació balear en matèria de successions. Especial anàlisi dels drets successoris del cònjuge vidu abans i després de la reforma.

Durant la seva intervenció, la premiada ha fet un repàs de la darrera reforma del Dret Civil i n'ha volgut evidenciar certes insuficiències, ja que deixa sense resoldre algunes dificultats de l'aplicació del Dret comú al Codi Civil balear i l'adaptació d'aquest darrer a noves realitats, com són les diferents formes de família que es van fent un lloc a la nostra societat (famílies monoparentals, matrimonis del mateix sexe, segons matrimonis...). Així mateix, ha remarcat que, tot i la reforma jurídica, encara "falta un llarg camí per recórrer".

stats