Balears 15/11/2017

Els joves relativitzen la violència contra les dones

El Consell de Mallorca presenta una campanya amb el títol 'La solució està en moltes mans', dedicada als adolescents

C.fontanet
2 min
El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat Nina Parrón

PalmaEl Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres el programa d'activitats que es duran a terme durant dos mesos a Palma i diversos municipis. L'objectiu és sensibilitzar la societat mallorquina i sobretot els joves de la importància d'erradicar la violència cap a les dones.

Es faran tallers a instituts i ajuntaments, xerrades, exposicions i projeccions amb col·loquis arreu de Mallorca, gràcies a la implicació també de 22 ajuntaments que s'han coordinat amb la Direcció Insular d'Igualtat.

Una campanya dirigida als joves

També s'ha presentat el que serà la primera campanya institucional de la Direcció Insular d'Igualtat per al mateix 25 de novembre, que constarà de les banderoles que es penjaran als 22 ajuntaments i a tots els edificis del Consell de Mallorca i la presència a les xarxes socials a través d'un gif (vídeo curt) informatiu amb el missatge "La solució està en moltes mans", per tal de fer una crida a la societat per implicar-se en aquesta lluita. El tipus de missatge i el llenguatge que s'han escollit estan dirigits sobretot al públic jove. "Segons els darrers estudis, la població jove relativitza la violència cap a les dones. Un fet que ens preocupa i en el qual hem de treballar les institucions per sensibilitzar-los que es tracta d'una situació ben real que enguany ja suma 49 dones i 7 menors assassinats", ha conclòs Jurado.

Activitats destacades

Entre els actes cal destacar la projecció de dos documentals: 'Él nunca me pegó', d'Irantzu Varela, que es projectarà demà a les 19.00 h a Esporles, i 'La maleta de Marta', de també la inauguració de la placa commemorativa de la primera manifestació contra la violència cap a les dones de Palma a la plaça d'Espanya. Des del 1991 l'ONU reconeix el 25 de novembre com el Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, en commemoració de la manifestació que va tenir lloc a Bogotà el 1981 després de la tortura i l'assassinat de dues germanes.

També cal destacar que dia 24 de novembre a les 19.00 h a la plaça d'Espanya es durà a terme el descobriment de la placa d'homenatge a la 1a manifestació a Palma contra la violència a les dones, el 5 de febrer del 1979.

stats