Balears 15/01/2018

Només un 22,5% dels joves de Balears estan emancipats

La fundació GADESO publica un estudi sobre la situació de les persones joves en l'època posterior a la crisi.

Ara Balears
2 min
Un grup de joves a les portes d'unes aules de formació.

PalmaLa Fundació GADESO ha fet públic aquest dilluns dematí un estudi sobre les condicions de vida dels joves d'entre 16 i 29 anys de les Illes Balears en comparació amb l'època de crisi. Una de les dades destacables de l'informe és que un 22,5% dels joves estan emancipats. GADESO explica que la dada ha disminuït cinc punts respecte de l'anterior investigació, però que encara és una de les més altes de l'Estat. Així mateix, Espanya és un dels països europeus amb un percentatge més petit de joves emancipats.

El percentatge de joves emancipats segons l'estudi

A l'informe també veim que la taxa d'escolarització als 16 anys era d'un 86,12% en el curs 2014-2015, un 9% menys que la mitjana estatal, que se situa en el 95,1%. El nombre de joves balears que abandonen els estudis de manera primerenca també és més alt que a la resta de l'Estat, però la xifra de joves que ni estudien ni fan feina és similar, només un 1% més alta.

Les taxes d'escolarització, d'abandonament i de jove que ni estudien ni treballen

Pel que fa a la vida laboral dels joves, les dades no són noves però sí que són impactants. Un 25,6% dels joves està a l'atur i un 57,3% dels que fan feina tenen treballs temporals. La parcialitat de l'ocupació juvenil se situa en el 25,5% i la taxa de subocupació en el 10%.

El percentatge de joves actius i les dades sobre les condicions laborals dels joves

Les dades que afecten la vida laboral dels joves corresponen a les preocupacions d'aquest col·lectiu. L'atur i la precarietat laboral són les principals preocupacions dels joves, seguides de la dificultat d'accés a l'habitatge, la incertesa o la manca d'expectatives, l'abandonament escolar i la ineficàcia de les polítiques de joventut.

stats