Balears 23/09/2013

En Joan Petit es vesteix de verd amb els Cucorba a Muro

Un miler de persones ballen vestides de verd en favor de la lluita dels docents

M.b.
1 min

Muro.Un miler de persones es varen vestir ahir de verd per ballar amb el grup d'animació infantil Cucorba a la plaça Major de Muro en un acte reivindicatiu a favor de la lluita dels docents organitzat per la plataforma educativa del municipi i les seves tres Amipa: del CEIP Guillem Ballester Cerdó, del col·legi Sant Francesc d'Assís i de l'IES Albuhaira.

Mitja hora abans que començàs l'acte, la Guàrdia Civil féu acte de presència i intentà aturar-lo argumentant que aquest no disposava dels permisos de la Delegació del Govern. Si bé això era cert, ja que no s'havia complit el termini de 10 dies establert, segons informaren els organitzadors, en casos "excepcionals", com és una vaga indefinida, aquest termini no s'ha de complir. La Benemèrita els indicà que la celebració de l'acte podia suposar una multa de 3.000 euros per a cada organitzador, però finalment, davant els arguments dels pares, el permeté.

La festa, que tenia el permís explícit de l'Ajuntament, inclogué també una parada de venda de camisetes de la plataforma Crida i de pastissos. La recaptació va anar destinada a la caixa de resistència. Així mateix, durant l'actuació s'anuncià que l'associació de Glosadors de Mallorca ha donat 500 euros a la caixa. També hi va haver actes de suport a altres pobles. A Pòrtol, la moguda verda va aplegar 500 signatures contra el TIL.

stats