Balears 28/06/2017

Jarabo introdueix a les primàries el debat sobre l'entrada de Podem al Govern

El secretari general no descarta imposar una consulta a la militància abans de les primàries

Jaume Vinyas
2 min
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, aquest dimecres, fent declaracions als mitjans.

PalmaLa possibilitat que Podem entri al Govern serà, definitivament, un dels punts calents del debat entre 'jarabistes' i 'camarguistes' en les primàries que la formació realitzarà a finals de setembre.

Si divendres passat, en l'acte oficiós de llançament de la seva precandidatura, la secretària política, Laura Camargo, es va mostrar obertament en contra d'aquesta possibilitat ("un any i mig en una conselleria serviria poc per transformar la vida de la gent", va dir), aquest dimecres el secretari general del partit, Alberto Jarabo, ha anunciat que el debat s'obrirà aquest dissabte a la ciutadania en el 'caucus' (o procés de recollida d'idees) que la formació organitzarà a la seva seu, a Palma.

"El debat està obert des de fa setmanes. Possiblement, no s'ha obert a la ciutadania i no s'ha obert de manera externa, al partit. I jo crec que és necessari", ha assegurat Jarabo, qui ha afegit que l'obertura del procés de primàries fa "imprescindible" que es pugui xerrar d'aquest tema. Jarabo ha admès que "hi ha discrepàncies" al voltant d'aquesta qüestió, però s'ha mostrat partidari que Podem entri al Govern "per cohesionar millor les tres forces progressistes davant l'adversari comú", referint-se al PP i a les eleccions de 2019.

Jarabo, fins i tot, ha assegurat que es podria dur a terme una consulta entre la militància abans de les primàries i ha afirmat que hi ha diverses maneres de fer-ho. En aquest sentit, fins i tot les podria convocar ell en solitari com a secretari general. Amb tot, també ha dit que la qüestió es podria decidir en les mateixes primàries, en cas que sorgeixin diverses candidatures i aquestes mantinguin posicions diverses.

Armengol no tancaria la porta

L'encara secretari general ha assegurat, a més, que ja ha “parlat breument” amb PSIB i MÉS sobre aquesta qüestió, tot i que té pendent una conversa amb la presidenta, Francina Armengol, sobre aquesta possibilitat. “Sé que ells estan oberts a aquesta negociació”, ha assegurat. “Hem de deixar que els esdeveniments avancin”, ha afegit, i ha remarcat que “s'ha de revisar tot: ella, el seu Govern, i jo, el meu partit per veure com està la situació”. Jarabo ha negat tenir constància que Armengol estigui preparant una remodelació d'Executiu coincidint amb l'inici del nou curs polític, que coincidirà alhora amb les primàries de Podem.

Respecte de la relació que manté amb Camargo, el secretari general ha afirmat que “en cap cas” es planteja prescindir-ne com a portaveu parlamentària suposant que ella no aconsegueixi el lideratge del partit. “En el seu moment, ja vaig ser crític amb el relleu d'Íñigo Errejón. Crec que la nostra diversitat i pluralitat s'ha de visibilitzar”, ha conclòs.

stats