RECERCA

Els investigadors de la UIB que van descobrir les ones gravitacionals rebran 175.000 euros del Govern

L'Executiu i la UIB signen un conveni de quatre anys per "consolidar aquesta línia d'investigació"

El grup de recerca de la Universitat que va col·laborar en la confirmació que existeixen les ones gravitacionals predites fa 100 anys per Einsten rebrà, durant quatre anys, 175.000 euros del Govern. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, han signat aquest dimecres un conveni de quatre anys que permetrà els investigadors "consolidar aquesta línia d'investigació".

A la firma de l'acord hi ha assistit també la doctora Alicia Sintes, una de les participants del descobriment i creadora, fa més de 20 anys, del grup de Relativitat i Gravitació de la UIB (l'únic de l'estat espanyol que va formar part de la investigació, juntament amb  mil investigadors més de 15 països diferents). Sintes ha assegurat que, amb el finançament, es podrà contractar dues persones i millorar la situació de "falta de recursos humans" amb què es trobava el grup.

Sintes ha assegurat que descobriments com aquests, que "són mereixedors d'un premi Nobel", permeten "fer aportacions a l'avanç de coneixement"; i ha recordat la necessitat de fer "apostes valentes i de futur" en la investigació. Tant Barceló com Huguet han afirmat que amb el conveni es vol enfortir la "base científica i tecnològica de la nostra societat", i han recordat el "gran valor intrínsec" del treball dut a terme per la doctora Sintes i el seu equip.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF