El Govern inverteix 2,5 milions per facilitar la represa d'estudis d'ESO i FP

S'obre una nova convocatòria de les Beques d'Èxit, que arribarà a 915 beneficiaris

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través del SOIB, i la Conselleria d'Educació han posat en marxa la segona edició de les Beques d'Èxit per a la formació. Es tracta d'un programa dotat amb 2,5 milions d'euros que facilita a persones menors de 30 anys sense estudis o amb baix nivell de formació reprendre l'ESO o la FP –aquesta, com a novetat d'enguany– amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat.

"Com mostren les estadístiques, com més formació, major és la probabilitat d'ocupació i millors les condicions laborals i salarials", ha apuntat el conseller de Treball, Iago Negueruela. Aquesta mesura forma part del Pla d'ocupació de qualitat 2017-2020 i de les línies marcades pel document 'Cap a l'èxit educatiu'.

El conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat que "necessitam titulats en grau mitjà per millorar el sistema productiu de les Illes Balears".

S'espera que els ajuts arribin a 915 persones beneficiàries, 470 de les quals podran matricular-se en cursos de 2n, 3r i 4t d'ESO per a persones adultes i 445 a FP. En ambdues opcions, la convocatòria s'adreça a aturats d'entre 18 i 29 anys. La quantia és de 1.704 euros a ESO i 3.834 a FP si se superen els cursos.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF