Balears 06/04/2017

Podem interpel·larà el Govern perquè expliqui què farà després de la Comissió d’Autopistes d’Eivissa

Posteriorment, i mitjançant una moció, se l'instarà que tregui les terres de les finques d’Abel Matutes, que posi els 13 punts de control establerts per contracte i que faci un “reequilibri econòmic”

Armando Tur
1 min
Aitor Morrás atenent els mitjans aquest matí a Eivissa

EivissaPodem ha presentat al Parlament una interpel·lació a l’equip de govern per saber “com s’actuarà” un cop extretes les conclusions de la Comissió d’investigació de les Autopistes d’Eivissa. El diputat eivissenc Aitor Morrás diu que és la manera d’actuar des del punt de vista polític i espera que “el conseller de Territori, Marc Pons, no quedi de braços plegats”.

No serà l’únic moviment parlamentari que farà la formació morada. Els propers dies, Podem presentarà una moció que demana “que es moguin les terres de la carretera al lloc on haurien d’estar”. Diu Morrás que “s’han acumulat il·legalment als solars de Fiesta Hotels” i que s’haurien de portar “a l’abocador o a una pedrera”.

En el mateix text, Podem demanarà a l’Executiu que instal·li “els 13 punts de compteig” que establia el contracte i s’eliminin aquells que no hi haurien d’existir com el de Can Cifre “que, malgrat no figurar en el contracte, el pagam tots”. I és que des de Podem diuen que, tal com es controla ara el peatge a l’ombra, les autopistes costen “70.000 euros diaris”.

"La trama de connivència entre empresaris, constructors i polítics també va actuar a Eivissa per desposseir-nos de drets mitjançant aquest atracament que és el sobrecost de les obres públiques", ha explicat Morrás. "Les autovies varen passar d'un cost inicial de 8 milions i a un de final de devers 850. Això són sous que aniran a les butxaques d'uns pocs i que no es destinaran ni a Educació ni a Sanitat".

stats