Balears 09/04/2015

"Amb una vida tan intensa no podia estar al corrent de l'economia familiar", l'escrit de la infanta en 5 frases

Des de la falta de temps fins a la confiança en el seu marit, passant per la ignorància en l'àmbit fiscal: els arguments que utilitza la defensa de Cristina de Borbó

Ara Balears
1 min
CRISTINA DECIDEIX SI RENUNCIA  La Casa Reial espanyola va comunicar ahir el seu “respecte absolut a la independència del poder judicial”. Sobre la possibilitat que Cristina de Borbó hagi de renunciar o no als seus drets dinàstics, la Casa Reial es limita a recordar, d’acord amb la posició del govern espanyol, que és una “decisió personal” de la infanta.

PalmaDes de la falta de temps fins a la confiança en el seu marit, passant per la ignorància en l'àmbit fiscal. Aquests són alguns dels arguments que han utilitzat els advocats Miquel Roca i Jesús Maria Silva en l'escrit de defensa de la infanta que es va presentar ahir als jutjats. Aquí ho resumim en cinc frases:

1. "La confiança entre els cònjuges era plena i Cristina es limità a signar, sense demanar explicacions, aquells escrits que, molt ocasionalment, se li sol·licità que signàs en condició de sòcia”.

2. “Sempre va ignorar si algunes despeses pròpies o familiars eren atribuïdes a Aizoon i de quina manera eren processades fiscalment, i si aquest tractament era o no jurídicament correcte”.

3. "Si alguna cosa ha quedat acreditada al llarg de la instrucció és que Cristina de Borbó solament disposa d'uns coneixements mínims de fiscalitat".

4. "Si Cristina es va mantenir en ignorància del que succeïa a Aizoon des del punt de vista tributari i general, no ho va fer amb el propòsit de preparar-se una excusa per si li exigien responsabilitats, sinó per l'absoluta falta de temps".

5. "Era mare de quatre fills de curta edat, alhora que era membre de la Família Reial, col·laborava en les activitats institucionals d'aquesta i també prestava serveis per a una fundació. Una vida personal tan intensa li impedia estar al corrent de les gestions de l'economia familiar".

stats