La inspecció tributària de Cort ha fet aflorar 40 milions de frau fiscal en aquest mandat

Preveu que en surtin 6 milions més al llarg del 2015

La inspecció tributària de l'Ajuntament de Palma ha fet aflorar 40 milions d'euros de frau fiscal en aquesta legislatura, 2,3 milions dels quals corresponen a sancions, i preveu que en surtin 6 més al llarg del 2015, ha informat el portaveu municipal, Julio Martínez.

La junta de govern ha aprovat avui el pla d'inspecció tributària per al 2015 amb la intenció d'aconseguir que posin al dia els pagaments dels ciutadans que no hagin abonat correctament els impostos de béns immobles, activitats econòmiques (IAE), construcció, plusvàlua municipal i taxes d'ocupació i aprofitament de terrenys públics.

El tinent de batle d'Economia i Hisenda i portaveu municipal ha detallat que els diners que ha aconseguit recaptar la inspecció tributària al llarg de la legislatura sumen 40 milions i només el 2014 s'han imposat sancions per 1,2 milions.

A més, ha detallat que aquest frau no correspon a l'impagament d'impostos municipals en el període voluntari, sinó a casos en què els ciutadans no n'han informat correctament l'Ajuntament i, per exemple, no han advocat la plusvàlua si han venut una propietat o no han advertit que una execució d'obra ha estat més costosa del previst. Martínez ha indicat que, si bé es tracta de frau fiscal, de vegades no és intencionat, ja que no sempre hi ha hagut voluntat d'ocultació per part de l'infractor.

El frau detectat correspon a 11 milions de l'impost de plusvàlua, en el de construcció arribaria a la legislatura a 10,2 milions i el tercer en què s'han detectat més ciutadans que no estaven al dia és en el del pagament de la taxa de tractament d'escombraries, que assoleix els 8,3 milions d'euros.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF