CRISI INSTITUCIONAL
Balears 03/02/2017

La insistència de Podem amb Picornell genera l’enèsim malestar en el Pacte

L’elecció del substitut de Xelo Huertas com a presidenta del Parlament continua enrocada

J.v.
2 min
El candidat de Podem per substituir Xelo Huertas no convenç els seus socis del Pacte.

PalmaL’elecció del substitut de Xelo Huertas com a presidenta del Parlament continua enrocada per la insistència de Podem d’imposar el diputat Balti Picornell i les reticències de PSIB i MÉS a acceptar-lo. Les relacions entre els tres partits s’han tornat a enrarir després de les declaracions que va fer dijous el secretari general de Podem, Alberto Jarabo. “Creim que no accepten Balti perquè és fuster”, va dir, fet que va generar un gran malestar. El portaveu parlamentari de MÉS, David Abril, va assenyalar ahir que Jarabo s’hauria de disculpar per acusar-los de “classistes”. Amb tot, va insistir que el Pacte no corre perill, “tot i els excessos verbals d’alguns”.

El dia de la marmota

Els tres partits varen escenificar un cert cansament que es va evidenciar en les poques ganes que tenien de fer declaracions. Jarabo, de fet, va declinar al·legant que “no hi ha res de nou” i va passar el relleu mediàtic al diputat per Eivissa, Aitor Morrás, qui es va limitar a repetir els arguments de la jornada anterior. PSIB i MÉS tampoc no es mouen ni un centímetre i mantenen que aposten per Jarabo o per la portaveu parlamentària, Laura Camargo, perquè tenen millor capacitat de lideratge. “Els que tenen capacitat de lideratge són els líders del partit”, hi va insistir la secretària d’Organització del PSIB, Bel Oliver.

Als socis de Podem no se’ls escapa que Picornell apareix en el cèlebre xat de Telegram que va originar la crisi que es va resoldre amb l’expulsió de Xelo Huertas i Montse Seijas. “Vull mostrar la meva solidaritat amb un company com en Daniel (Bachiller), pareix que al final se surten amb la seva..., crec que també és el moment de posar-nos seriosos nosaltres, i si hem de dir que no a les llepolies, hi deim que no; dic llepolies per no dir pressupostos”, va escriure el 31 d’octubre.

stats