MEDI AMBIENT
Balears 11/01/2018

Els insectes que donen vida a les Illes, a un clic

La direcció general d'Innovació presenta la web dels Pol·linitzadors de les Illes Balears, en què qualsevol persona interessada podrà consultar prop de 8.000 interaccions entre insectes i plantes i un arxiu de 300 fotografies

Ara Balears
2 min
El pol·linitzador Apis Mellifera en una planta Asphodelus Aestivus, al Parc Natural de s'Albufera.

PalmaEl director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, ha presentat avui la pàgina web dels Pol·linitzadors de les Illes Balears, polinib.info, un portal de divulgació sobre els animals que pol·linitzen i les plantes amb flor que visiten, la seva importància i les amenaces que sofreixen.

Durant l'acte també s'ha presentat el primer cartell divulgatiu dedicat al coneixement de tots els tipus d'abelles de les Balears.

El cartell que s'ha presentat.

Els dos recursos científics poden resultar molt útils, no només per als investigadors interessats en la pol·linització, sinó també per al professorat de Primària i Secundària, segons que han informat la Vicepresidència i la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme.

El projecte de divulgació científica conté una important base de dades que permet creuar, amb prop de 8.000 interaccions, les dades de més de 500 espècies d'insectes i més de 200 de plantes.

A més, ofereix una important galeria d'imatges amb 300 fotografies d'alta qualitat d'interaccions entre els insectes i les flors. Al costat de cada imatge s'indica el nom científic de les espècies i un petit mapa de distribució orientatiu.

També s'ha presentat un cartell.

Es pot cercar quins són els principals pol·linitzadors d'una espècie de planta en concret i les plantes que pol·linitza una abella en particular, una mosca o una papallona, per exemple. Permet identificar els diferents pol·linitzadors, que es classifiquen en himenòpters, dípters, lepidòpters i coleòpters.

La web polinib.info és un projecte col·laboratiu en què el públic pot aportar els seus coneixements i enviar fotografies d'interaccions entre insectes i flors que vegin al camp, que es publicaran amb la identificació de les espècies i el nom de l'autor de la fotografia.

stats