Publicitat
Publicitat

Enbreu

La insatisfacció al barri es fa visible en els atacs al nou edifici

Empipament i desconfiança

El pla de rehabilitació integral del nucli urbà del Camp Redó, que es va iniciar la legislatura passada amb el govern de centreesquerra, va crear moltes expectatives a la barriada, on hi viuen més de 13.500 persones, segons un informe recent del Consorci Riba. Però, sobretot, l’esperança de canvi i de millora es concentrava en els blocs d’edificis anomenats popularment Corea, on hi ha 568 habitatges i 1.354 habitants, molts d’ells amb pocs recursos econòmics i moltes necessitats de tot tipus.

El projecte de revitalització pretenia implicar-hi els veïns a mesura que s’anava avançant, amb la previsió que les persones que tornarien a les cases rehabilitades percebrien les millores. Però aquest propòsit no s’ha materialitzat i el descontentament ha anat més enllà. L’únic edifici que s’ha fet pateix constants atacs a les façanes amb ous, pintura i pedres. “La gent se sent estafada”, afirma un dels veïns de la zona. “Allò que han fet tampoc no agrada a ningú”, comenta un altre veí des de la finestra del bloc que era el següent a rehabilitar dins el projecte que va presentar l’arquitecte Joan Cerdà i que ha quedat a mitges.

No se n’han perdut les ganes

“A nosaltres ningú ens ha dit res, a banda que no hi ha doblers”, assegura entre rialles un home que ha decidit fer un poc de reformes a ca seva pel seu compte. El seu semblant canvia i tot seriós diu: “Ganes al barri que facin qualque cosa, encara n’hi ha, però no es veu que vulguin fer res”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF