Balears 14/12/2017

IniciativaVerds es reuneix 'in extremis' per abordar la fractura dins MÉS

El PSM veta els seus socis de coalició durant les negociacions per substituir Barceló

Carmen Buades
1 min
Barceló i David Abril, excoordinador d'Iniciativa, aquest dijous.

PalmaLa dimissió de Biel Barceló del càrrec de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme ha provocat una lluita interna per la seva substitució. Si en un principi es podia entendre que la sortida del vicepresident generaria polèmica dins el Pacte, finalment ha obert ferida dins MÉS per Mallorca. El PSM ha assumit el lideratge de les negociacions per trobar un nom de consens amb el PSIB i n'ha exclòs els seus socis de coalició, IniciativaVerds, vetant que els seus membres puguin participar en les reunions, fins i tot aquells que formen part del Govern, com la consellera Fina Santiago.

De fet, el nom de Santiago era un dels més proposats per a la plaça de vicepresidenta, però el nucli dur del PSM ha posat sobre la taula els noms de la seva coordinadora, Bel Busquets, i de la diputada Joana Aina Campomar. El nomenament de Santiago tenia el vistiplau del PSIB i el mateix Barceló ha afirmat aquest dijous que la consellera de Serveis Socials tenia tot el seu suport.

L'objectiu de MÉS és tancar, en una reunió del consell executiu que es farà avui mateix, la crisi, però Iniciativa critica durament la gestió que en fa el PSM, el vet a Santiago i assegura que "no ha agradat gens" el vet a la seva participació en les reunions al Consolat. Per això, han convocat una trobada "en petit comitè" prèvia a la de MÉS per decidir com s'ha de gestionar una esquerda que ja va obrir-se durant l'executiva d'ahir.

stats