Les infermeres demanen accedir a places de gestió de serveis de dependència

Sol·liciten al Govern i al Consell de Mallorca que adeqüin el catàleg de llocs de treball per tal que no només treballadors i educadors socials hi tinguin accés

El Col·legi oficial d'infermeria de Balears (Coiba) i l' Associació Balear d'Infermeria Geriàtrica i Gerontològica (ABIGG) han reclamat al Consell de Mallorca i al Govern que es permeti l'accés d'infermeres a les places de gestió en serveis per a persones dependents.

En una carta dirigida als responsables de Serveis Socials d'ambdues institucions, les dues organitzacions expressen desacord que "el catàleg de llocs de treball relacionats amb la dependència ignori una professió tan lligada a l'àmbit de les cures com és la infermeria".

Aquesta reclamació es planteja perquè "la majoria de les places de gestió que existeixen per a serveis relacionats amb la Llei de dependència té com a requisit estar en possessió de les titulacions de treballador social o educador social".

"Actualment hi ha a Balears infermeres expertes en geriatria que podrien assumir aquestes responsabilitats, a més d'infermeres especialistes en infermeria familiar i comunitària", afegeixen Coiba i ABIGG.

Aquestes associacions professionals sol·liciten al Govern i al Consell de Mallorca que adeqüin el catàleg de llocs de treball lligats a la dependència perquè les infermeres puguin optar a places de gestió i recorden que a altres països europeus els professionals de la infermeria tenen responsabilitat en diagnòstic, planificació, coordinació i avaluació de persones dependents.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF